Kokt lax med spenat och dillsås
Om du är sugen på lax så är det här ett suveränt recept. Laga till kokt lax och servera med spenat och dillsås. Du kan dessutom servera kokt potatis till laxen för en mer komplett måltid. Supergott!
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2002
Ingredienser
4 portioner
1/2 gul lök
1 dl vitt matlagningsvin
2 dl fiskbuljong (tärning eller konc fond och vatten)
2 dl vispgrädde
2 msk ljus maizenaredning
1 tomat
1/2 kruka dill
4 bitar lax (à 150 g)
150 g färsk bladspenat
2 msk olivolja till stekning
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Helt underbart. Breddade smaken på sås med saft o cest ifrån 1 citron.
Michael
2024-06-13Jättegott, enkelt, använde vit balsamvinäger i stället för vitt vin.
Yvonne
2021-06-30Smakerna passade verkligen jättebra tillsammans, jag använde 7% matl.grädde vilket blev kanonbra!
Anna
2005-05-11