Svampfärserad laxfilé med vitvinssås

10
5
Svampfärserad laxfilé med vitvinssås

Lyxig och elegant varmrätt som imponerar på gästerna. Svampfärserad laxfilé med vitvinssås tar sin tid i köket, men är värd varenda minut. Laxen blir än godare med pressad potatis på sidan om och något grönt, till exempel kokta grönsaker.

Svampfärserad laxfilé med vitvinssås

Ingredienser

4 portioner
1/2 l blandsvamp (t ex soppar, riskor eller kantareller)
700 g skinnfri laxfilé
1 äggvita
1 dl vispgrädde
1 msk tomatpuré
1 tsk salt
1/2 krm kajennpeppar

Sås

1/2 gul lök
1 msk smör eller margarin
1 dl torrt vitt vin
2 dl fiskbuljong (fond eller tärning + vatten)
1 dl vispgrädde
1 msk pressad citron
1/2 tsk salt
1/2 krm kajennpeppar
2 msk maizenaredning (för ljusa såser)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Linda

2009-01-11

Jättejättegott! Måste provas. En riktigt festrätt men ändå enkel att göra!

Maria

2007-03-14

Gott gott! Dock hade jag inte allt hemma men det blev förvånansvärt gott.

Hanna

2007-01-02

Vi gjorde bara såsen men den var mycket god, lättlagad och lyxig!