Svampfärserad laxfilé med vitvinssås

Lyxig och elegant varmrätt som imponerar på gästerna. Svampfärserad laxfilé med vitvinssås tar sin tid i köket, men är värd varenda minut. Laxen blir än godare med pressad potatis på sidan om och något grönt, till exempel kokta grönsaker.

Ingredienser
4 portioner
1/2 l blandsvamp (t ex soppar, riskor eller kantareller)
700 g skinnfri laxfilé
1 äggvita
1 dl vispgrädde
1 msk tomatpuré
1 tsk salt
1/2 krm kajennpeppar
Sås
1/2 gul lök
1 msk smör eller margarin
1 dl torrt vitt vin
2 dl fiskbuljong (fond eller tärning + vatten)
1 dl vispgrädde
1 msk pressad citron
1/2 tsk salt
1/2 krm kajennpeppar
2 msk maizenaredning (för ljusa såser)
Gör så här
00:15:00
00:05:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jättejättegott! Måste provas. En riktigt festrätt men ändå enkel att göra!
Linda
2009-01-11Gott gott! Dock hade jag inte allt hemma men det blev förvånansvärt gott.
Maria
2007-03-14Vi gjorde bara såsen men den var mycket god, lättlagad och lyxig!
Hanna
2007-01-02