Laxbiff à la Lindström

En smakrik middag finner du i detta recept på laxbiff à la Lindström. Stek röran av bland annat hackad lax, lök och senap till krispiga biffar. Servera tillsammans med potatistärningar och en crème av saltgurka, persilja och kvarg.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2008

Ingredienser
4 portioner
Potatis
1 påse fryst tärnad potatis (à 800 g)
smör och olja
salt och peppar
Laxbiffar
600 g laxfilè (skinn- och benfri)
3 schalottenlökar
2 äggulor
2 msk dijonsenap
1 dl fintärnade inlagda rödbetor
2 msk kapris
smör och olja till stekning
1 tsk salt
1/2 tsk vitpeppar
Persiljecrème med saltgurka
2 saltgurkor (à 50 g)
2 dl kvarg gourmet
1/2 dl finhackad bladpersilja (färsk eller fryst)
salt och peppar
För alla
Fri från gluten.
Innehåller ägg.
Gör mjölkfri: stek i enbart olja. Ersätt kvarg med mjölkfri crème fraiche, Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Tips
Färskriven pepparrot passar bra till laxlindströmmarna.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2581 KJ / 615 kCal
Kommentar
Mycket gott med många olika smaker ett bra alternativ på laxfile.
Birgit
2008-02-15