Laxbiff à la Lindström

Betyg 3 av 5.
34 personer har röstat
1
Laxbiff à la Lindström

En smakrik middag finner du i detta recept på laxbiff à la Lindström. Stek röran av bland annat hackad lax, lök och senap till krispiga biffar. Servera tillsammans med potatistärningar och en crème av saltgurka, persilja och kvarg.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2008

Laxbiff à la Lindström

Ingredienser

4 portioner

Potatis

1   påse fryst tärnad potatis (à 800 g)
smör och olja
salt och peppar

Laxbiffar

600 g  laxfilè (skinn- och benfri)
3   schalottenlökar
2   äggulor
2 msk  dijonsenap
1 dl  fintärnade inlagda rödbetor
2 msk  kapris
smör och olja till stekning
1 tsk  salt
1/2 tsk  vitpeppar

Persiljecrème med saltgurka

2   saltgurkor (à 50 g)
2 dl  kvarg gourmet
1/2 dl  finhackad bladpersilja (färsk eller fryst)
salt och peppar

För alla

Fri från gluten.
Innehåller ägg.
Gör mjölkfri: stek i enbart olja. Ersätt kvarg med mjölkfri crème fraiche, Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Tips

Färskriven pepparrot passar bra till laxlindströmmarna.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
34 personer har röstat

Kommentar

Mycket gott med många olika smaker ett bra alternativ på laxfile.

Birgit

2008-02-15

Näringsvärde per portion

Energi2581 KJ / 615 kCal

Testa liknande recept

Skaldjurs- och potatisgalette
Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Paprikaägg
Betyg 1.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Marinerade päron
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Stekt skinkschnitzel med champinjon och lökfocaccia
Betyg 2.8 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pepparstekt fläskfilé med vichymorötter
Betyg 3.6 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Lax- och kräfttartar på toast
Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga