Stekt skinkschnitzel med champinjon och lökfocaccia | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Avancerad

Stekt skinkschnitzel med champinjon och lökfocaccia

Ett recept på matig och god stekt skinkschnitzel med champinjon och lökfocaccia. Den utsökta focaccian smaksätter du med lök och champinjoner och serverar till de stekta schnitzlarna tillsammans med kvarg.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Focacciadeg: Lös jästen i lite av det ljumma vattnet i en degbunke. Tillsätt resten av vattnet, olivolja, och salt. Arbeta in mjölet, men spara lite till utbakningen. Låt jäsa övertäckt i bunken, ca 30 minuter.
  2. Hacka lök och champinjoner fint. Fräs löken och champinjonerna i olivolja i en stekpanna. Smaksätt med timjan, salt och peppar.
  3. Kavla ut degen cm-tjock på en smord plåt. Låt jäsa övertäckt, ca 30 minuter.
  4. Bred lök och champinjonblandningen på degen. Gör hål i degen och droppa över olivolja och strö över salt.
  5. Baka i nedre delen av ugnen i 225°C, 20-25 minuter.
  6. Stek schnitzlarna några minuter per sida i olivolja i stekpannan. Servera schnitzlarna och foccatian tillsammans med kvarg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 gula lökar
  • 500 g champinjoner
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk färsk timjan (1 msk färsk motsvarar 1 tsk torkad)
  • salt och peppar
  • 4 skivor skinkschnitzel
  • 1 msk olivolja
  • 4 msk kvarg gourmet
Focacciadeg
  • 1 pkt färsk jäst (à 50 g)
  • 3/4 l vatten
  • 1 msk salt
  • 1 dl olivolja
  • 2 l vetemjöl (2 l motsvarar 1,2 kg)
Lägg till i inköpslistan