Schnitzel, grundrecept

Betyg 4.5 av 5.
161 personer har röstat
22
Schnitzel, grundrecept

Plötsligt slår det till – suget efter en klassiker från förr. Fall för frestelsen – banka, panera och stek dig fram till den perfekta schnitzeln. Välj om du gör schnitzeln på kalv, gris eller kyckling. Bjud med potatis, ärtor och skirat smör för en komplett middagsrätt.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2016

Schnitzel, grundrecept

Ingredienser

4 portioner
4 skivor fläsk- eller kalvfilé (4 skivor motsvarar 400 g)
2 krm salt
1 krm peppar
2 ägg
1 dl vetemjöl
2 dl ströbröd eller panko (asiatiskt ströbröd)
smör och olja till stekning

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
161 personer har röstat

Kommentarer

Jättegott, åt det med citron, kapris och sardeller

Kristina

2024-11-08

Rekommenderar på det starkaste att använda krossad cornflakes istället för ströbröd eller panko

Sölvi helén

2024-11-08

Smaka bra men dom tur så dubbla jag vitpeppar även ströbröd panko

Christian

2024-05-18

Näringsvärde per portion

Energi1336 KJ / 319 kCal
Fett14 g
Salt1.5 g
Kolhydrater21 g
Protein27 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Kalvfilé i marsalasås
Betyg 3.6 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Wienerschnitzel med ansjovis- och kaprisdipp
Betyg 3.6 av 5.
67 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Schnitzel med mos
Betyg 4.8 av 5.
14 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 30 min att tillaga
Krispig schnitzel med kapriscrème
Betyg 3.2 av 5.
14 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ostschnitzel med mos
Betyg 4.2 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga