Schnitzel, grundrecept
Plötsligt slår det till – suget efter en klassiker från förr. Fall för frestelsen – banka, panera och stek dig fram till den perfekta schnitzeln. Välj om du gör schnitzeln på kalv, gris eller kyckling. Bjud med potatis, ärtor och skirat smör för en komplett middagsrätt.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2016
Ingredienser
4 portioner
4 skivor fläsk- eller kalvfilé (4 skivor motsvarar 400 g)
2 krm salt
1 krm peppar
2 ägg
1 dl vetemjöl
2 dl ströbröd eller panko (asiatiskt ströbröd)
smör och olja till stekning
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1336 KJ / 319 kCal
Fett14 g
Salt1.5 g
Kolhydrater21 g
Protein27 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegott, åt det med citron, kapris och sardeller
Kristina
2024-11-08Rekommenderar på det starkaste att använda krossad cornflakes istället för ströbröd eller panko
Sölvi helén
2024-11-08Smaka bra men dom tur så dubbla jag vitpeppar även ströbröd panko
Christian
2024-05-18