Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Lax- och kräfttartar på toast

Lyxig och läcker tartar på toast som dessutom är väldigt lätt och snabbt att tillaga. Lax- och kräfttartar på toast med härlig kallrökt lax och smakrika kräftstjärtar passar utmärkt både på buffébordet och till förrätten.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Hacka laxen och kräftorna (låt kräftstjärtarna rinna av om de ligger i lag).
  2. Blanda kvarg, gräslök, dill och senap. Rör i lax och kräftor. Forma till 8 runda/ovala bollar (för 8 port).
  3. Servera på rundlar av rostat bröd som stuckits ut med ett glas eller en utstickarring. Välj gärna ett mörkt rostbröd. Garnera med en dillvippa.

För alla

Rätten är fri från ägg och gluten om man väljer bröd som passar. Innehåller mjölk. 
Gör mjölkfri: ersätt kvarg med tofu och välj bröd som passar.

Tips

Låt tartaren stå i kylen till servering. Lägg den sedan på rostat, mörkt bröd.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 200 g kallrök lax
  • 200 g skalade kräftstjärtar (200 g motsvarar 1 burk à 360 g med lag)
  • 1 dl kvarg
  • 1 msk hackad dill
  • gräslök
  • 2 tsk svensk senap
  • 10 små skivor mörkt bröd
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 500 kJ / 120 kCal