Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Lax till nyår

Underbar laxsallad som sätter ribban på nyårsfesten utan problem! Avokado, ananas och fänkål ger härliga lena smaker till den annars salta fisken. Denna läckra rätt toppar du med lite färsk koriander för både färg och smak.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tärna en avokado och tomater. Skala, kärna ur och tärna gurka. Tärna ananas. Finhacka fänkål. Skiva salladslökarna fint. Finhacka vitlöksklyftor. Lägg allt i en skål.
  2. Häll över juicen av apelsin och lime samt olivolja. Krydda med chiliflakes. Blanda.
  3. Skär laxfilé (ska ha varit fryst) i tärningar, ca 1/2 cm, och stek hastigt i olja (den ska vara rå i mitten). Blanda med övriga ingredienser samt ev finskuren koriander.

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 avokado
  • 2 tomater
  • 1/2 gurka
  • 1/3 ananas
  • 1 fänkål
  • 2 salladslökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 apelsin
  • 2 lime
  • 1/2 dl olivolja
  • chiliflakes
  • 300 g laxfilè
  • olja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1169 kJ / 279 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept