Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Enkel

Frukttallrik med ingefärsyoghurt

Frukttallrik med ingefärsyoghurt är ett lite festligare mellanmål eller tilltugg med mindre bitar av ananas, vindruvor och päron. Doppa frukten i den härlig yoghurt med smak av ingefära och honung.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär t ex färsk ananas, liten knippe gröna och röda vindruvor, apelsin eller mandarin och päron i fingervänliga bitar. Lägg upp på tallrikar.
  2. Blanda naturell yoghurt med riven färsk ingefära samt flytande honung. Häll upp på glas och doppa frukten däri.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 2 skivor färsk ananas
  • 1 liten knippe gröna och röda vindruvor
  • 1 apelsin eller mandarin
  • 1 päron
  • 1 1/2 dl naturell yoghurt
  • ca 1 tsk riven färsk ingefära
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 960 kJ / 230 kCal
Fett: 3 g
Läs mer om näringsvärden