UNDER 15 MIN | Enkel

Paprika- och manchegocrème

Manchego är en spansk hårdost som liksom italiensk parmesan ger pikant krydda i många olika maträtter. Den här busenkla paprika- och manchegocrèmen är suverän till allt grillat, eller som ett smakrikt ”spread” på mackan.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda ajvar relish med crème fraiche och den rivna osten.
  2. Krydda med kajennpeppar, salt och peppar.

Näringsberäkningen är per dl.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche eller Sour Supreme (innehåller soja). Ersätt manchego med mjölkproteinfritt ostalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4 dl
  • 1 1/2 dl ajvar relish
  • 1 1/2 dl crème fraiche
  • 1 dl finriven lagrad manchegoost
  • 1 krm kajennpeppar
  • 1 krm salt
  • 1 krm peppar

Näringsvärde
Per portion

Energi 780 kJ / 186 kCal