Paprika- och manchegocrème

Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat
0
Paprika- och manchegocrème

Manchego är en spansk hårdost som liksom italiensk parmesan ger pikant krydda i många olika maträtter. Den här busenkla paprika- och manchegocrèmen är suverän till allt grillat, eller som ett smakrikt ”spread” på mackan.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2016

Paprika- och manchegocrème

Ingredienser

4 dl
1 1/2 dl  ajvar relish
1 1/2 dl  crème fraiche
1 dl  finriven lagrad manchegoost
1 krm  kajennpeppar
1 krm  salt
1 krm  peppar

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche eller Sour Supreme (innehåller soja). Ersätt manchego med mjölkproteinfritt ostalternativ.

Gör så här

Näringsberäkningen är per dl.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi780 KJ / 186 kCal
Fett17 g
Salt1 g
Kolhydrater4 g
Protein4 g

Testa liknande recept

Bön- och umamiröra med ajvar och knaperstekt bacon
Betyg 3.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Färsbiffar med ajvar och tzatziki
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Varma ajvar- och fetabröd
Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tomat- & paprikasås
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Kryddiga järpar med paprika- och kikärtsdipp
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rostade potatisklyftor med skal & paprikahummus
Betyg 4.4 av 5.
17 personer har röstat
Över 60 min att tillaga