Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Enkel

Paprika- och manchegocrème

Manchego är en spansk hårdost som liksom italiensk parmesan ger pikant krydda i många olika maträtter. Den här busenkla paprika- och manchegocrèmen är suverän till allt grillat, eller som ett smakrikt ”spread” på mackan.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda ajvar relish med crème fraiche och den rivna osten.
  2. Krydda med kajennpeppar, salt och peppar.

Näringsberäkningen är per dl.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche eller Sour Supreme (innehåller soja). Ersätt manchego med mjölkproteinfritt ostalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4 dl
  • 1 1/2 dl ajvar relish
  • 1 1/2 dl crème fraiche
  • 1 dl finriven lagrad manchegoost
  • 1 krm kajennpeppar
  • 1 krm salt
  • 1 krm peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 780 kJ / 186 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept