Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Lax- och pastapytt

En magnifik och läcker lax- och pastapytt som har alla de rätta egenskaperna; enkel, snabblagad, vacker och supergod. Den smakfulla basilikan och smarriga parmesanosten förgyller rätten.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning.
  2. Skär laxen i kuber, ca 11/2x11/2 cm. Skala och hacka löken. Skölj och skär squashen i tärningar.
  3. Stek laxen i hälften av oljan ca 5 minuter runt om. Krydda med salt och citronpeppar. Ta upp på ett fat så länge.
  4. Fräs lök och squash i resterande olja ca 5 minuter. Låt pastan rinna av. Blanda försiktigt ner pasta och lax i pannan.
  5. Grovriv paremsanosten. Strö parmesanosten över lax- och pastapytten. Gärna tillsammans med hackat kryddgrönt.
  6. Servera lax- och pastapytten med en blandad sallad.

För alla

Ersätt parmesanosten med sojabaserad ost om du inte tål mjölk eller laktos.

Tips

En liten klick pesto (hemgjord eller från burk) passar bra att servera till lax- och pastapytten.

Gröna tipset. Vill du äta grönt kan laxen ersättas med kokta röda- eller svarta bönor.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 280 g pasta t ex gnocchi
  • 500 g laxfilé utan skinn och ben
  • 2 gula lökar
  • 1 squash
  • 1 msk olja
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk citronpeppar
  • 50 g parmesanost
  • ev 2 1/2 msk hackad basilika, dill eller persilja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2560 kJ / 520 kCal
Fett: 24 g
Läs mer om näringsvärden