Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Lax med basilika och sardeller på squash

En lite lyxigare fiskrätt får du med detta recept på lax med basilika och sardeller på squash. Fyll dina laxfiléer med en mumsig röra av sardell- och basilikahack och ställ in i ugn med squashen. Servera med bakad potatis och en söt tomatsallad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Finhacka sardellerna och basilikabladen. Skär en skåra i varje laxfilé. Fyll dem med sardell- och basilikahack.
  2. Skölj squashen och skär den på längden i fyra skivor. Lägg squashskivorna på ett ugnssäkert fat. Lägg laxfiléerna på squashen. Strö över citronpeppar och droppa över olivolja.
  3. Sätt i fatet i 225°C, ca 10 min. Servera laxen med bakad potatis i skivor och tomatsallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 burk sardeller (à ca 55 g)
  • 1 kruka basilika
  • 4 skivor laxfilé (à 150 g)
  • 1 squash
  • 1 tsk citronpeppar
  • 2 msk olivolja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1980 kJ / 470 kCal
Fett: 24 g
Läs mer om näringsvärden