Lax med hetta

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
0
Lax med hetta

Skäm bort dina vänner genom att bjuda på det här spektakulära och läckra tilltugget. Laxen blandas med hackade bitar av mango, gurka, lök, chilifrukt och gräslök och toppas sedan med lyxig rom. Smakkombinationen är slående!

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2003

Lax med hetta

Ingredienser

4 portioner
300 g  laxfilé (som varit fryst i minst 2 dygn)
2   schalottenlökar
1   mogen mango eller melon
1   bit gurka
1   chilifrukt t ex spansk peppar
1   knippe gräslök
1   lime
100 g  laxrom eller forellrom
salt
nymalen svartpeppar

Gör så här

Tips

Receptet är provlagat för 4 portioner men passar även för 10 bufféportioner.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Passion- och melonsalsa
Betyg 2.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Laxsalsa med kräftstjärtar
Betyg 1 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Skummig majssoppa med limemarinerade räkor
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Grillspett med mangomarinad
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Inlagd mango
Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Mango- och apelsinsallad
Betyg 3.4 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga