Lax med hetta | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Lax med hetta

Skäm bort dina vänner genom att bjuda på det här spektakulära och läckra tilltugget. Laxen blandas med hackade bitar av mango, gurka, lök, chilifrukt och gräslök och toppas sedan med lyxig rom. Smakkombinationen är slående!

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär laxen fri från skinn och ben. Skär den i små tärningar. Skala och finhacka löken.
  2. Skär mango och gurka i lika stora tärningar.
  3. Dela och kärna ur chilifrukten och hacka den så fint som möjligt. Hacka gräslöken.
  4. Blanda allt det skurna i en skål.
  5. Riv ner skalet av limen och pressa över saften. Salta och peppra. Låt stå ca 1 timme före servering.
  6. Blanda i rommen precis före servering. Lägg upp på matskedar och placera dem på ett fat med krossad is.

Tips

Receptet är provlagat för 4 portioner men passar även för 10 bufféportioner.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 300 g laxfilé (som varit fryst i minst 2 dygn)
  • 2 schalottenlökar
  • 1 mogen mango eller melon
  • 1 bit gurka
  • 1 chilifrukt t ex spansk peppar
  • 1 knippe gräslök
  • 1 lime
  • 100 g laxrom eller forellrom
  • salt
  • nymalen svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Färsk laxfilé i bit, vacpack

10 % rabatt

ICA Gott Liv 600 g

Mer info