Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Potatissallad (lättare variant)

(1)
45 MIN | Medel
Kommentarer
Spara
Börja laga

Potatissallad, ett fantastiskt tillbehör med potatis till grillat eller på buffén. Bostongurka, kapris och fransk senap är stora smaksättare i denna krämiga sallad på mini fraiche och majonnäs som enkelt blandas samman. Potatissalladen serveras kall.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 2 kg potatisar
  • 1 rödlök
  • 1 1/2 dl bostongurka
  • 1 dl kapris
  • 2 tsk svartpeppar
  • 2 dl fettfri majonnäs
  • 4 dl mini fraiche
  • 1 dl vatten
  • 2 msk fransk senap
  • 2 tsk salt
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär potatisen i cm-stora tärningar. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten i en kastrull. Låt potatisen ånga av. Eller koka potatisen hel med skal och skala och tärna den sedan.
  2. Skala och hacka löken. Varva potatis, lök, bostongurka, kapris, och svartpeppar i en skål. Blanda majonnäs, mini fraiche, vatten och senap. Smaka av med salt.
  3. Vänd ner såsen i potatisblandningen. Låt salladen stå kallt någon tim innan servering. Gott på buffébordet eller till allt grillat.

ICA återkallar ICA salladsmix Läs mer