Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Potatissallad (lättare variant)

Potatissallad, ett fantastiskt tillbehör med potatis till grillat eller på buffén. Bostongurka, kapris och fransk senap är stora smaksättare i denna krämiga sallad på mini fraiche och majonnäs som enkelt blandas samman. Potatissalladen serveras kall.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär potatisen i cm-stora tärningar. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten i en kastrull. Låt potatisen ånga av. Eller koka potatisen hel med skal och skala och tärna den sedan.
  2. Skala och hacka löken. Varva potatis, lök, bostongurka, kapris, och svartpeppar i en skål. Blanda majonnäs, mini fraiche, vatten och senap. Smaka av med salt.
  3. Vänd ner såsen i potatisblandningen. Låt salladen stå kallt någon tim innan servering. Gott på buffébordet eller till allt grillat.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 2 kg potatis
  • 1 rödlök
  • 1 1/2 dl bostongurka
  • 1 dl kapris
  • 2 tsk svartpeppar
  • 2 dl fettfri majonnäs
  • 4 dl mini fraiche
  • 1 dl vatten
  • 2 msk fransk senap
  • 2 tsk salt
Lägg till i inköpslistan
Stå inte vilsen i butiken igen!