Krispiga laxburgare

Betyg 3.7 av 5.
23 personer har röstat
1
Krispiga laxburgare

Hemligheten till dessa frasiga fiskburgare heter panko – det japanska ströbröd som gör allt lite mer krispigt. Med kvarg, senap och grovhackad kapris får du en oförglömlig sås till fisken. Servera det hela med rostad potatis och en sallad av tomat, lök och citron. Smaklig spis!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 8 2014

Krispiga laxburgare

Ingredienser

4 portioner
900 g  fast potatis
1 msk  olja
salt och svartpeppar
2 dl  kvarg (10 %)
1 msk  senap
3 msk  kapris

Laxburgare

ca 600 g  laxfilé
1/2 tsk  salt
1 krm  peppar
3 dl  panko
2 msk  olja
1   silverlök
2   tomater
1   citron

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut panko mot glutenfritt ströbröd eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd laktosfri kvarg.
Gör mjölkproteinfri: byt ut kvargen mot Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
23 personer har röstat

Kommentar

Riktigt goda laxburgare,gjorde annan sås men det är ju smaksak

Eva

2021-10-17

Näringsvärde per portion

Energi3134 KJ / 750 kCal
Fett34 g
Kolhydrater65.9 g
Protein42.1 g

Testa liknande recept

Jordgubbspaket med limekvarg
Betyg 2.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Krispig lax med rädisor och persiljekräm
Betyg 3.2 av 5.
19 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Hirsburgare med fetaost och soltorkade tomater
Betyg 4.2 av 5.
12 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Halloumisallad med citron- och gurkröra
Betyg 4.4 av 5.
75 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Hemlagad färskost med mynta
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga