Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Krispiga laxburgare

Hemligheten till dessa frasiga fiskburgare heter panko – det japanska ströbröd som gör allt lite mer krispigt. Med kvarg, senap och grovhackad kapris får du en oförglömlig sås till fisken. Servera det hela med rostad potatis och en sallad av tomat, lök och citron. Smaklig spis!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 8, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Klyfta potatisen och blanda den med oljan på en plåt. Salta och peppra. Rosta potatisen mitt i ugnen ca 30 minuter.
  3. Blanda kvarg och senap. Grovhacka kaprisen och vänd ner i röran. Krydda med salt och peppar.
  4. Laxburgare: Skär laxen i mindre tärningar och mixa den med salt och peppar i en matberedare till en grov massa. Forma laxfärsen till 2 burgare per portion.
  5. Vänd burgarna i pankon och stek dem frasiga i oljan ca 3 minuter på varje sida.
  6. Skala löken och skär den och tomaterna i skivor. Skär citronen i klyftor.
  7. Servera burgarna med rostad potatis, kaprissås, lök, tomat och citron.

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut panko mot glutenfritt ströbröd eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd laktosfri kvarg.
Gör mjölkproteinfri: byt ut kvargen mot Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g fast potatis
  • 1 msk olja
  • salt och svartpeppar
  • 2 dl kvarg (10 %)
  • 1 msk senap
  • 3 msk kapris
Laxburgare
  • ca 600 g laxfilé
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 3 dl panko
  • 2 msk olja
  • 1 silverlök
  • 2 tomater
  • 1 citron
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3134 kJ / 750 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer