Krispiga laxburgare

22
1
Krispiga laxburgare

Hemligheten till dessa frasiga fiskburgare heter panko – det japanska ströbröd som gör allt lite mer krispigt. Med kvarg, senap och grovhackad kapris får du en oförglömlig sås till fisken. Servera det hela med rostad potatis och en sallad av tomat, lök och citron. Smaklig spis!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 8 2014

Krispiga laxburgare

Ingredienser

4 portioner
900 g fast potatis
1 msk olja
salt och svartpeppar
2 dl kvarg (10 %)
1 msk senap
3 msk kapris

Laxburgare

ca 600 g laxfilé
1/2 tsk salt
1 krm peppar
3 dl panko
2 msk olja
1 silverlök
2 tomater
1 citron

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut panko mot glutenfritt ströbröd eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd laktosfri kvarg.
Gör mjölkproteinfri: byt ut kvargen mot Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

22

Kommentar

Eva

2021-10-17

Riktigt goda laxburgare,gjorde annan sås men det är ju smaksak

Näringsvärde per portion

Energi 3134 KJ / 750 kCal
Fett 34 g
Kolhydrater 65.9 g
Protein 42.1 g
Läs mer om näringsvärden