Lax med spenat, grädde och parmesanost

Betyg 4.1 av 5.161 personer har röstat
Receptet har 29 kommentarer
Lax med spenat, grädde och parmesanost

Den här laxen ugnsbakar du på en bädd av grädde och spenat och toppar med riven parmesanost. Servera med kokt potatis. En lättlagad laxrätt med goda chanser att bli en ny fiskfavorit!

Den färdiga laxen ligger i en ugnsform med tomater runtom om sås och spenat i botten.

Ingredienser

4 portioner
900 g potatis (gärna delikatess)
2 förp babyspenat (à 65 g)
15 g smör (till ugnsformen)
250 g körsbärstomat
3 dl matlagningsgrädde (13%)
1 fiskbuljongtärning
600 g lax (skinn- och benfri)
salt
svartpeppar
3 dl finriven parmesan

Gör så här

00:25:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

29 st
  • Anne: TVÅ MIN. mer är ju inte stor skillnad. Står dessutom ”ca 25 min”. Jan: Det mesta av spenaten ligger ju UNDER laxen & såsen o syns inte!! Och osten ser ut va ett tjockt lager. Tror säkert bilden stämmer med måtten.

    Sandra

  • Använde kökets creme fraiche med parmesan o vitlök istället. Super

    Linda

  • Mycket god rätt som gick snabbt och enkelt att tillaga.

    Sylwia

Näringsvärde per portion

Energi3394 KJ / 812 kCal
Fett45 g
Salt3.5 g
Kolhydrater48 g
Protein50 g

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Fiskgryta med lax och tomat
    Betyg 4.5 av 5.93 personer har röstat
    Receptet har 24 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Laxpaté
    Betyg 4.9 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad