Lax med spenat, grädde och parmesanost

Den här laxen ugnsbakar du på en bädd av grädde och spenat och toppar med riven parmesanost. Servera med kokt potatis. En lättlagad laxrätt med goda chanser att bli en ny fiskfavorit!

Gör så här
00:25:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3394 KJ / 812 kCal
Fett45 g
Salt3.5 g
Kolhydrater48 g
Protein50 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
29 stAnne: TVÅ MIN. mer är ju inte stor skillnad. Står dessutom ”ca 25 min”. Jan: Det mesta av spenaten ligger ju UNDER laxen & såsen o syns inte!! Och osten ser ut va ett tjockt lager. Tror säkert bilden stämmer med måtten.
Sandra
Använde kökets creme fraiche med parmesan o vitlök istället. Super
Linda
Mycket god rätt som gick snabbt och enkelt att tillaga.
Sylwia