Lax med spenat, grädde och parmesanost

Betyg 4.1 av 5.165 personer har röstat
Receptet har 31 kommentarer
Lax med spenat, grädde och parmesanost

Den här laxen ugnsbakar du på en bädd av grädde och spenat och toppar med riven parmesanost. Servera med kokt potatis. En lättlagad laxrätt med goda chanser att bli en ny fiskfavorit!

Den färdiga laxen ligger i en ugnsform med tomater runtom om sås och spenat i botten.

Ingredienser

4 portioner
900 g potatis (gärna delikatess)
2 förp babyspenat (à 65 g)
15 g smör (till ugnsformen)
250 g körsbärstomat
3 dl matlagningsgrädde (13%)
1 fiskbuljongtärning
600 g lax (skinn- och benfri)
salt
svartpeppar
3 dl finriven parmesan

Gör så här

00:25:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

31 st
  • Mycket god laxrätt!!

    Anita

  • Mycket laxrätt!!

    Anita

  • Anne: TVÅ MIN. mer är ju inte stor skillnad. Står dessutom ”ca 25 min”. Jan: Det mesta av spenaten ligger ju UNDER laxen & såsen o syns inte!! Och osten ser ut va ett tjockt lager. Tror säkert bilden stämmer med måtten.

    Sandra

  • Använde kökets creme fraiche med parmesan o vitlök istället. Super

    Linda

  • Mycket god rätt som gick snabbt och enkelt att tillaga.

    Sylwia

  • Mycket gott och dessutom lättlagat. Men är inte en hel buljongtärning till 3 dl vätska lite mycket? Man brukar ju rekommendera en tärning till en halv liter?

    Mats

    Hej Mats! Här läggs två påsar spenat i botten och buljongtärningen hjälper till att krydda spenaten. Så en tärning blir perfekt! Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

  • God laxrätt som gillades av alla.

    Anita

  • Jag har gjort den här rätten flera gånger med gott resultat, men nu senaste gången skar sig såsen. Vätskan blev klar och sedan runt laxen låg osten kornig. Någon som vet vad det kan bero på?

    Anna

  • Underbart gott och lättlagat. Hade Oatly växtgrädde och det blev bra

    Anne-lis

  • Detta åt jag redan i början av nittiotalet men utan buljong Jättegott🤗

    Pia

Näringsvärde per portion

Energi3394 KJ / 812 kCal
Fett45 g
Salt3.5 g
Kolhydrater48 g
Protein50 g

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Fiskgryta med lax och tomat
    Betyg 4.5 av 5.95 personer har röstat
    Receptet har 24 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Ugnsbakad lax med dillsås
    Betyg 4.2 av 5.69 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad