Lax med spenat, grädde och parmesanost

Den här laxen ugnsbakar du på en bädd av grädde och spenat och toppar med riven parmesanost. Servera med kokt potatis. En lättlagad laxrätt med goda chanser att bli en ny fiskfavorit!

Gör så här
00:25:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3394 KJ / 812 kCal
Fett45 g
Salt3.5 g
Kolhydrater48 g
Protein50 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
31 stMycket god laxrätt!!
Anita
Mycket laxrätt!!
Anita
Anne: TVÅ MIN. mer är ju inte stor skillnad. Står dessutom ”ca 25 min”. Jan: Det mesta av spenaten ligger ju UNDER laxen & såsen o syns inte!! Och osten ser ut va ett tjockt lager. Tror säkert bilden stämmer med måtten.
Sandra
Använde kökets creme fraiche med parmesan o vitlök istället. Super
Linda
Mycket god rätt som gick snabbt och enkelt att tillaga.
Sylwia
Mycket gott och dessutom lättlagat. Men är inte en hel buljongtärning till 3 dl vätska lite mycket? Man brukar ju rekommendera en tärning till en halv liter?
Mats
Hej Mats! Här läggs två påsar spenat i botten och buljongtärningen hjälper till att krydda spenaten. Så en tärning blir perfekt! Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
God laxrätt som gillades av alla.
Anita
Jag har gjort den här rätten flera gånger med gott resultat, men nu senaste gången skar sig såsen. Vätskan blev klar och sedan runt laxen låg osten kornig. Någon som vet vad det kan bero på?
Anna
Underbart gott och lättlagat. Hade Oatly växtgrädde och det blev bra
Anne-lis
Detta åt jag redan i början av nittiotalet men utan buljong Jättegott🤗
Pia