Lax med pesto, crème fraiche och pinjenötter
En riktigt god ugnsbakad lax, täckt med pesto och crème fraiche. Toppa laxen med rostade pinjenötter och servera med pressad potatis, bulgur eller sallad med matvete.
Ingredienser
4 portioner
600 g lax (skinn- och benfri)
smör
salt
peppar
3/4 dl tomatpesto
1/2 dl crème fraiche
30 g pinjenötter
Till servering
pressad potatis, bulgur eller sallad med matvete
För alla
Fri från ägg. Fri från gluten om potatis väljs att serveras till. Kontrollera noga innehållet i peston.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och laktosfri creme fraiche.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut crème fraiche mot Sour Supreme (innehåller soja) eller imat fraiche (innehåller havre). Välj mjölkproteinfri pesto.
Recept från Norskfisk.se
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2706 KJ / 647 kCal
Fett42.4 g
Kolhydrater29.8 g
Protein36.2 g
Kommentarer
Blev aldeles för rått, synd på så fin rätt!
Eva
2024-04-18Hej Eva! Ja verkligen synd, tyvärr var receptet inte så tydligt skrivet. Vi har nu uppdaterat det och jag hoppas du vill laga receptet igen. Vänliga hälsningar Harriet
Redaktionen
2024-04-19Lätt och gott!
Sanna
2021-04-08Gott recept! Ett litet tips bara: krydda lite extra innan du har på pestoblandningen. :)
Elin
2021-03-06