En riktigt god ugnsbakad lax, täckt med en len pesto- och crème fraîche-blandning. Toppa med rostade pinjenötter och servera med pressad potatis, bulgur eller sallad med matvete.
Ingredienser
4 portioner
600 g lax (skinn- och benfri)
3/4 dl pesto
1/2 dl crème fraiche
30 g pinjenötter
salt
peppar
smör
Till servering
pressad potatis, bulgur eller sallad med matvete
För alla
Fri från ägg. Fri från gluten om potatis väljs att serveras till. Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och laktosfri creme fraiche. Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut creme fraiche mot Sour Supreme (innehåller soja) eller imat fraiche (innehåller havre). Gör egen pesto på pinjenötter, färsk basilika, riven mjölkproteinfri ost och olivolja.Recept från Norskfisk.se
Gör så här
Har du lagat receptet?
Tillagat (0)
Vad tyckte du om receptet?
Betyg 4 av 5.
4747 personer har röstat
3 st
Kommentarer
Lätt och gott!
Sanna
2021-04-08
Gott recept! Ett litet tips bara: krydda lite extra innan du har på pestoblandningen. :)
Kommentarer
Lätt och gott!
Sanna
2021-04-08Gott recept! Ett litet tips bara: krydda lite extra innan du har på pestoblandningen. :)
Elin
2021-03-06Bra recept
Mirza
2019-09-28