Lax med pesto, crème fraiche och pinjenötter

Betyg 4 av 5.
47 personer har röstat
4
Lax med pesto, crème fraiche och pinjenötter

En riktigt god ugnsbakad lax, täckt med pesto och crème fraiche. Toppa laxen med rostade pinjenötter och servera med pressad potatis, bulgur eller sallad med matvete.

Lax med pesto, crème fraiche och pinjenötter

Ingredienser

4 portioner
600 g  lax (skinn- och benfri)
smör
salt
peppar
3/4 dl  tomatpesto
1/2 dl  crème fraiche
30 g  pinjenötter

Till servering

pressad potatis, bulgur eller sallad med matvete

För alla

Fri från ägg. Fri från gluten om potatis väljs att serveras till. Kontrollera noga innehållet i peston.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och laktosfri creme fraiche.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut crème fraiche mot Sour Supreme (innehåller soja) eller imat fraiche (innehåller havre). Välj mjölkproteinfri pesto.

Recept från Norskfisk.se

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
47 personer har röstat

Kommentarer

Blev aldeles för rått, synd på så fin rätt!

Eva

2024-04-18

Hej Eva! Ja verkligen synd, tyvärr var receptet inte så tydligt skrivet. Vi har nu uppdaterat det och jag hoppas du vill laga receptet igen. Vänliga hälsningar Harriet

Redaktionen

2024-04-19

Lätt och gott!

Sanna

2021-04-08

Gott recept! Ett litet tips bara: krydda lite extra innan du har på pestoblandningen. :)

Elin

2021-03-06

Näringsvärde per portion

Energi2706 KJ / 647 kCal
Fett42.4 g
Kolhydrater29.8 g
Protein36.2 g

Testa liknande recept

Laxrulad med pinjenötter och äpplen
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ädelostbakad knipplök
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Auberginesnurror med mynta- och tahinisås
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Parmesanflarn med pinjenötter
Betyg 3.6 av 5.
17 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Pinjenötter med lavendel
Betyg 1 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga