Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Lax med pesto, crème fraiche och pinjenötter

En riktigt god ugnsbakad lax, täckt med en len pesto- och crème fraîche-blandning. Toppa med rostade pinjenötter och servera med pressad potatis, bulgur eller sallad med matvete.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175˚C.
  2. Placera laxen i en smord form. Salta och peppra.
  3. Blanda pesto och crème fraîche. Täck laxen med blandningen. Baka laxen i ugnen i 20 minuter.
  4. Rosta pinjenötterna lätt i en panna och strö dem över laxen när den är färdig.
  5. Till servering: Serveras med pressad potatis, bulgur eller sallad med matvete.

För alla

Fri från ägg. Fri från gluten om potatis väljs att serveras till.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och laktosfri creme fraiche.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut creme fraiche mot Sour Supreme (innehåller soja) eller imat fraiche (innehåller havre). Gör egen pesto på pinjenötter, färsk basilika, riven mjölkproteinfri ost och olivolja.

Recept från Norskfisk.se

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g lax (skinn- och benfri)
  • 3/4 dl pesto
  • 1/2 dl crème fraiche
  • 30 g pinjenötter
  • salt
  • peppar
  • smör
Till servering
  • pressad potatis, bulgur eller sallad med matvete
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2706 kJ / 647 kCal