Lax med pesto, crème fraiche och pinjenötter

Betyg 4 av 5.
49 personer har röstat
6
Lax med pesto, crème fraiche och pinjenötter

En riktigt god ugnsbakad lax, täckt med pesto och crème fraiche. Toppa laxen med rostade pinjenötter och servera med pressad potatis, bulgur eller sallad med matvete.

Lax med pesto, crème fraiche och pinjenötter

Ingredienser

4 portioner
600 g lax (skinn- och benfri)
smör
salt
peppar
3/4 dl tomatpesto
1/2 dl crème fraiche
30 g pinjenötter

Till servering

pressad potatis, bulgur eller sallad med matvete

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
49 personer har röstat

Kommentarer

Mums! Och lite riven ost övers om man vill lyxa till det

Lena

2024-10-21

Enkelt och gott!

Bo

2024-09-25

Blev aldeles för rått, synd på så fin rätt!

Eva

2024-04-18

Hej Eva! Ja verkligen synd, tyvärr var receptet inte så tydligt skrivet. Vi har nu uppdaterat det och jag hoppas du vill laga receptet igen. Vänliga hälsningar Harriet

Redaktionen

2024-04-19

Näringsvärde per portion

Energi2706 KJ / 647 kCal
Fett42.4 g
Kolhydrater29.8 g
Protein36.2 g

Testa liknande recept

Laxrulad med pinjenötter och äpplen
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Laxcarpaccio
Betyg 4.2 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Auberginesnurror med mynta- och tahinisås
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Parmesanflarn med pinjenötter
Betyg 3.6 av 5.
17 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Pinjenötter med lavendel
Betyg 1 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Pesto på nässlor
Betyg 4.9 av 5.
13 personer har röstat
Under 15 min att tillaga