Lax med pesto, crème fraiche och pinjenötter
En riktigt god ugnsbakad lax, täckt med pesto och crème fraiche. Toppa laxen med rostade pinjenötter och servera med pressad potatis, bulgur eller sallad med matvete.
Ingredienser
4 portioner
600 g lax (skinn- och benfri)
smör
salt
peppar
3/4 dl tomatpesto
1/2 dl crème fraiche
30 g pinjenötter
Till servering
pressad potatis, bulgur eller sallad med matvete
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2706 KJ / 647 kCal
Fett42.4 g
Kolhydrater29.8 g
Protein36.2 g
Kommentarer
Mums! Och lite riven ost övers om man vill lyxa till det
Lena
2024-10-21Enkelt och gott!
Bo
2024-09-25Blev aldeles för rått, synd på så fin rätt!
Eva
2024-04-18Hej Eva! Ja verkligen synd, tyvärr var receptet inte så tydligt skrivet. Vi har nu uppdaterat det och jag hoppas du vill laga receptet igen. Vänliga hälsningar Harriet
Redaktionen
2024-04-19