Serranolindad torsk med ugnsbakade tomater

Betyg 4.3 av 5.18 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Serranolindad torsk med ugnsbakade tomater

En spanskinspirerad fiskrätt där torskfiléerna lindas in i serranoskinka och ugnsrostas med oliver, tomater och vitlök. Torsken gifter sig med skinkan och de salta oliverna.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2017

Serranolindad torsk med ugnsbakade tomater

Ingredienser

4 portioner
900 g potatis
salt
peppar
ca 600 g torskfilé
100 g serranoskinka
230 g olivmix
3 tomater
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
3 msk olivolja
1/2 tsk oregano
1/2 citron

Gör så här

00:15:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2396 KJ / 573 kCal
Fett22 g
Salt4 g
Kolhydrater46 g
Protein44 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Ugnsbakad torsk med örtdressing
    Betyg 4.3 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Medelhavsfisk
    Betyg 3.6 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad