Lax med miso, råris och picklad fänkål

19
6
Lax med miso, råris och picklad fänkål

Ugnsbakad lax som får smak av miso, honung, ingefära blir både saftig och smakrik. Servera laxen med kokt råris och picklad fänkål för en färgstark och härlig vardagsmiddag eller enkel festmåltid. Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2020

Lax med miso, råris och picklad fänkål

Ingredienser

4 portioner

Fänkål

1 1/2 dl
vatten
1/4 dl
strösocker
1/4 dl
ättiksprit (12 %)
1/2 tsk
salt
200 g
fänkål

Lax

600 g
laxfilé
1 tsk
salt
2 krm
svartpeppar
2 msk
ljus misopasta
1 msk
honung
1 msk
riven ingefära
1 msk
rapsolja
1 msk
vatten
2 - 3 dl
råris

Till servering

3
finskurna salladslökar
2 msk
rostade sesamfrön

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

Vad tyckte du om receptet?

19

Kommentarer

Sofia

2021-02-24

Så gott! Tog lite extra miso, mindre honung och lime som en tipsat om nedan. La även med sparris i ugnen. Fänkålen passade perfekt till!

Rebecka

2021-02-18

Jättegott med miso! Det ger en spännande och djup smak. Serverade med quinoa istället.

Hanna

2021-01-31

Mison lyfter verkligen laxen, gott med fänkål till. Lite trist med ris som tillbehör, testar med potatis eller quinoa nästa gång.

Testa liknande recept