Lax med miso, råris och picklad fänkål

27
7
Lax med miso, råris och picklad fänkål

Ugnsbakad lax som får smak av miso, honung, ingefära blir både saftig och smakrik. Servera laxen med kokt råris och picklad fänkål för en färgstark och härlig vardagsmiddag eller enkel festmåltid. Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2020

Lax med miso, råris och picklad fänkål

Ingredienser

4 portioner

Fänkål

1 1/2 dl vatten
1/4 dl strösocker
1/4 dl ättiksprit (12 %)
1/2 tsk salt
200 g fänkål

Lax

600 g laxfilé
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 msk ljus misopasta
1 msk honung
1 msk riven ingefära
1 msk rapsolja
1 msk vatten
2 - 3 dl råris

Till servering

3 finskurna salladslökar
2 msk rostade sesamfrön

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

Vad tyckte du om receptet?

27

Kommentarer

Cecilia

2021-09-12

Tyckte det blev lite torrt me blandade lite soja och sesamolja i majonnäs och hade till. Supergott !

Sofia

2021-02-24

Så gott! Tog lite extra miso, mindre honung och lime som en tipsat om nedan. La även med sparris i ugnen. Fänkålen passade perfekt till!

Rebecka

2021-02-18

Jättegott med miso! Det ger en spännande och djup smak. Serverade med quinoa istället.