Lax med miso, råris och picklad fänkål
Ugnsbakad lax som får smak av miso, honung, ingefära blir både saftig och smakrik. Servera laxen med kokt råris och picklad fänkål för en färgstark och härlig vardagsmiddag eller enkel festmåltid. Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2020
Ingredienser
4 portioner
Fänkål
1 1/2 dl vatten
1/4 dl strösocker
1/4 dl ättiksprit (12 %)
1/2 tsk salt
200 g fänkål
Lax
600 g laxfilé
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 msk ljus misopasta
1 msk honung
1 msk riven ingefära
1 msk rapsolja
1 msk vatten
2 - 3 dl råris
Till servering
3 finskurna salladslökar
2 msk rostade sesamfrön
Gör så här
Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Mycket jobb för denna rätt. Färgmässigt trist, men god smak. Tack för tipset med majonnäs, soja o sesamolja.
Eva
2023-09-17Tyckte det blev lite torrt me blandade lite soja och sesamolja i majonnäs och hade till. Supergott !
Cecilia
2021-09-12Så gott! Tog lite extra miso, mindre honung och lime som en tipsat om nedan. La även med sparris i ugnen. Fänkålen passade perfekt till!
Sofia
2021-02-24