Auberginespett med rårissallad

15
0 Klimatsmart
Auberginespett med rårissallad

Letar du efter ett mumsigt vegetariskt eller veganskt grillrecept? Då kan du sluta leta! Grilla auberginespett marinerade i en glaze av miso och soja, ett superbra sätt att grilla aubergine på. Servera med en fräsch rårissallad med grillad broccoli och ingefärsdressing.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2019

Auberginespett med rårissallad

Ingredienser

4 portioner

Auberginespett

12 korta grillspett
2 auberginer (à ca 250 g)
2 tsk salt

Misoglaze

2 msk misopasta
2 msk japansk soja
2 msk rapsolja

Rårissallad

2 dl råris (gärna svart)
1 broccoli (à ca 250 g)
2 krm salt
2 msk rostade sesamfrön
1 dl hackad koriander

Dressing

1/2 dl olivolja
1 msk färskpressad limejuice
1 riven vitlöksklyfta
1/2 skivad röd chili
2 msk riven ingefära
1 krm salt

Till servering

srirachamajonnäs

För alla

Kontrollera noga innehållet i srirachamajonnäsen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är exkl srirachamajonnäs.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

15

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1300 KJ / 310 kCal
Fett 20 g
Salt 5 g
Kolhydrater 21 g
Protein 8 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden