Auberginespett med rårissallad

14
0 Klimatsmart
Auberginespett med rårissallad

Letar du efter ett mumsigt vegetariskt eller veganskt grillrecept? Då kan du sluta leta! Grilla auberginespett marinerade i en glaze av miso och soja, ett superbra sätt att grilla aubergine på. Servera med en fräsch rårissallad med grillad broccoli och ingefärsdressing.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2019

Auberginespett med rårissallad

Ingredienser

4 portioner

Auberginespett

12
korta grillspett
2
auberginer (à ca 250 g)
2 tsk
salt

Misoglaze

2 msk
misopasta
2 msk
japansk soja
2 msk
rapsolja

Rårissallad

2 dl
råris (gärna svart)
1
broccoli (à ca 250 g)
2 krm
salt
2 msk
rostade sesamfrön
1 dl
hackad koriander

Dressing

1/2 dl
olivolja
1 msk
färskpressad limejuice
1
riven vitlöksklyfta
1/2
skivad röd chili
2 msk
riven ingefära
1 krm
salt

Till servering

srirachamajonnäs

För alla

Kontrollera noga innehållet i srirachamajonnäsen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är exkl srirachamajonnäs.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

14

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1300 KJ / 310 kCal
Fett 20 g
Salt 5 g
Kolhydrater 21 g
Protein 8 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept