Hoppa till sidans innehåll
ÖVER 60 MIN | Medel

Auberginespett med rårissallad

Letar du efter ett mumsigt vegetariskt eller veganskt grillrecept? Då kan du sluta leta! Grilla auberginespett marinerade i en glaze av miso och soja, ett superbra sätt att grilla aubergine på. Servera med en fräsch rårissallad med grillad broccoli och ingefärsdressing.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blötlägg grillspetten.
  2. Spett: Skär auberginerna i ca 2 cm stora tärningar. Lägg i en bunke och blanda med salt. Låt stå minst 1 timme eller i kylen under dagen om man vill förbereda.
  3. Misoglaze: Rör ihop misopasta, japansk soja och rapsolja.
  4. Spett: Skölj auberginen och krama ur vätskan, torka väl med hushållspapper. Trä upp dem på grillspetten. Pensla med misoglazen runt om.
  5. Sallad: Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  6. Dressing: Rör ihop olivolja, limejuice, vitlök, chili och ingefära. Smaka av med salt.
  7. Grilla auberginespetten runt om på indirekt värme ca 20 minuter.
  8. Sallad: Skär broccolin i fyra bitar och grilla broccolin runt om på direkt värme några minuter, dra den mot indirekt värme om den får för mycket färg. Krydda med salt och skär i små bitar.
  9. Blanda broccolin med ris och dressing. Strö över sesamfrön och koriander.
  10. Servera salladen med auberginespett och srirachamajonnäs.

För alla

Kontrollera noga innehållet i srirachamajonnäsen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är exkl srirachamajonnäs.

Ingredienser

Portioner: 4
Auberginespett
  • 12 korta grillspett
  • 2 auberginer (à ca 250 g)
  • 2 tsk salt
Misoglaze
  • 2 msk misopasta
  • 2 msk japansk soja
  • 2 msk rapsolja
Rårissallad
  • 2 dl råris (gärna svart)
  • 1 broccoli (à ca 250 g)
  • 2 krm salt
  • 2 msk rostade sesamfrön
  • 1 dl hackad koriander
Dressing
  • 1/2 dl olivolja
  • 1 msk färskpressad limejuice
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 1/2 skivad röd chili
  • 2 msk riven ingefära
  • 1 krm salt
Till servering
  • srirachamajonnäs
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 1300 kJ / 310 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer