Auberginespett med rårissallad
Letar du efter ett mumsigt vegetariskt eller veganskt grillrecept? Då kan du sluta leta! Grilla auberginespett marinerade i en glaze av miso och soja, ett superbra sätt att grilla aubergine på. Servera med en fräsch rårissallad med grillad broccoli och ingefärsdressing.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2019
Ingredienser
4 portioner
Auberginespett
12 korta grillspett
2 auberginer (à ca 250 g)
2 tsk salt
Misoglaze
2 msk misopasta
2 msk japansk soja
2 msk rapsolja
Rårissallad
2 dl råris (gärna svart)
1 broccoli (à ca 250 g)
2 krm salt
2 msk rostade sesamfrön
1 dl hackad koriander
Dressing
1/2 dl olivolja
1 msk färskpressad limejuice
1 riven vitlöksklyfta
1/2 skivad röd chili
2 msk riven ingefära
1 krm salt
Till servering
srirachamajonnäs
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är exkl srirachamajonnäs.
Energi1300 KJ / 310 kCal
Fett20 g
Salt5 g
Kolhydrater21 g
Protein8 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer