Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Rårispilaff med russin och valnötter

För att piffa upp riset lite extra så testa att göra en pilaff på råris med russin och valnötter. Ha också i lite strimlad salami och servera pilaffen tillsammans med biff och grönsaker.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Hetta upp olja i en kastrull. Fräs ris, nötter och lök i ca 2 minuter.
  2. Tillsätt vatten och fond, sätt på ett lock och koka på medelvärme i 10-12 minuter. Lägg i russinen och låt stå och dra i 5 minuter.
  3. Strimla salamin. Häll över riset i en skål. Blanda ner salami och persilja. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
  4. Servera riset som tilbehör till stekt strimlad biff och smörsvängd broccoli.

De föreslagna tillbehören ingår i näringsberäkningen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 msk olivolja
  • 3 dl råris (10-minuters)
  • 1/2 dl grovhackade valnötter
  • 1/2 dl hackad gul lök
  • 5 dl vatten
  • 1 msk konc kalv- eller kycklingfond
  • 1 dl russin
  • 100 g salami t ex chorizosalami
  • 2 1/2 msk grovhackad persilja
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2664 kJ / 636 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden