Lax med matveteotto och rostade rotfrukter

Betyg 4.4 av 5.17 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Lax med matveteotto och rostade rotfrukter

Här får citron- och sesambakad lax sällskap av rostade rotfrukter och en smakrik matveteotto – en variant på risotto med matvete, tomat och parmesan. Toppad med hackade hasselnötter och rucola passar den här smakrika rätten lika bra till lunchlådan som till middagsbjudningen!

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2018

Lax med matveteotto och rostade rotfrukter

Ingredienser

4 portioner

Lax

1 1/2 msk olivolja
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar
1 msk finrivet citronskal
500 g laxfilé utan skinn
1/2 msk sesamfrön

Rostade rotfrukter

500 g blandade rotfrukter
1 msk olivolja
2 krm salt
1 krm svartpeppar

Matveteotto

1 riven vitlöksklyfta
1 msk rapsolja
250 g matvete
1/2 förp passerade tomater (à 500 g)
1 grönsaksbuljongtärning
4 dl vatten
2 krm salt
1/2 msk honung
1 dl finriven parmesan

Till servering

65 g rucola
1 dl rostade hackade hasselnötter

Gör så här

00:20:00
00:15:00
00:15:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3627 KJ / 869 kCal
Fett48 g
Salt4.29 g
Kolhydrater61 g
Protein41 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Matveteotto med riven ost
    Betyg 2.7 av 5.59 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Fjällripa med risotto på matvete
    Betyg 2.5 av 5.11 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad