Lax med mandel och karamelliserad lök

8
0
Lax med mandel och karamelliserad lök

Lax i ugn går att göra på otaliga vis. Här får laxen mycket smak och lite hetta av att den penslas med senap och strösslas med hackad persilja och mandelspån. Potatismoset blir krämigt med mjölk och smetana. Servera mos och lax med blank och go karamelliserad lök.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 4 2014

Lax med mandel och karamelliserad lök

Ingredienser

4 portioner
900 g
mjölig potatis
ca 550 g
laxfilé
-
salt och peppar
1 msk
senap, gärna dijonsenap
1/2
kruka persilja
50 g
mandelspån
2
rödlökar
1 msk
olivolja
1 msk
strösocker
1 msk
rödvinsvinäger
2 dl
gröna ärtor (2 dl motsvarar ca 125 g)
1 dl
mjölk
1 dl
smetana

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot havre-, ris- eller sojaalternativ. Byt ut smetana mot Sour Supreme (innehåller soja).

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3074 KJ / 734 kCal
Fett 39.2 g
Kolhydrater 53 g
Protein 38.2 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept