Lax med mandel och karamelliserad lök
Lax i ugn går att göra på otaliga vis. Här får laxen mycket smak och lite hetta av att den penslas med senap och strösslas med hackad persilja och mandelspån. Potatismoset blir krämigt med mjölk och smetana. Servera mos och lax med blank och go karamelliserad lök.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 4 2014
Ingredienser
4 portioner
900 g mjölig potatis
ca 550 g laxfilé
salt
peppar
1 msk senap, gärna dijonsenap
1/2 kruka persilja
50 g mandelspån
2 rödlökar
1 msk olivolja
1 msk strösocker
1 msk rödvinsvinäger
2 dl gröna ärtor (2 dl motsvarar ca 125 g)
1 dl mjölk
1 dl smetana
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3074 KJ / 734 kCal
Fett39.2 g
Kolhydrater53 g
Protein38.2 g
Kommentarer