Lax med mandel och karamelliserad lök

Betyg 2.9 av 5.
8 personer har röstat
0
Lax med mandel och karamelliserad lök

Lax i ugn går att göra på otaliga vis. Här får laxen mycket smak och lite hetta av att den penslas med senap och strösslas med hackad persilja och mandelspån. Potatismoset blir krämigt med mjölk och smetana. Servera mos och lax med blank och go karamelliserad lök.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 4 2014

Lax med mandel och karamelliserad lök

Ingredienser

4 portioner
900 g mjölig potatis
ca 550 g laxfilé
salt
peppar
1 msk senap, gärna dijonsenap
1/2 kruka persilja
50 g mandelspån
2 rödlökar
1 msk olivolja
1 msk strösocker
1 msk rödvinsvinäger
2 dl gröna ärtor (2 dl motsvarar ca 125 g)
1 dl mjölk
1 dl smetana

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.9 av 5.
8 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3074 KJ / 734 kCal
Fett39.2 g
Kolhydrater53 g
Protein38.2 g

Testa liknande recept

Under 45 min att tillaga
Under 30 min att tillaga
Hyvlade pepparkakor
Betyg 3.9 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Heta peppisar
Betyg 3 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lammkebab i pita med rödbetor och getost
Betyg 3.5 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Mandelströssel
Betyg 3.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 15 min att tillaga