Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Morotssallad med dill och mandel

Korvtopping med morot, rejält med dill och knapriga rostade mandelspån är ett perfekt tillbehör till grillad korv. Det passar faktiskt på alla korvar!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för till 8 korvar med bröd portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala moroten och släng skalet. Fortsätt att skala långa remsor av moroten och lägg i en bunke. Hacka dillen grovt.
  2. Blanda morot, dill, mandel, olivolja och vinäger. Smaksätt med salt och peppar och låt marinera minst 15 minuter.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat på toppingen exkl korv och bröd.

Tips

Servera som topping till grillad korv med bröd.

Ingredienser

Portioner: till 8 korvar med bröd
  • 1 morot
  • 1/2 kruka dill
  • 1/2 förp rostade mandelspån (à 50 g)
  • 1 tsk olivolja
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • salt och svartpeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 116 kJ / 28 kCal