Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

"Crunchig" Camembert

Ett lyxigt och lättlagat recept på en vuxen dessert med camembert och hjortronsylt. Du gör efterrätten av bland annat mandelspån, persilja, smör och camembert. Stiligt och otroligt gott!

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Kantskär brödet. Mixa det med stavmixer. Grovhacka mandelspån och finhacka persiljan. Blanda med brödet.
  2. Stek brödblandningen gyllenbrun i smör, ca 10 minuter. Tillsätt salt och peppar. Låt rinna av på hushållspapper.
  3. Skär osten i 6 tårtbitar (för 6 port) och vänd snittytorna i brödblandningen.
  4. Till servering: Servera med hjortronen.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 skiva vitt formbröd
  • 2 msk mandelspån
  • 1 kruka persilja
  • 2 msk smör
  • 2 krm salt
  • 1/2 krm peppar
  • 1 hel, rund och rumsvarm Camembert (à 250 g)
Till servering
  • hjortronsylt eller rårörda lingon eller mixade, passerade hjortron
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?