Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Lax med limedressing och wasabigrönsaker

Fräsh rätt med sting är lax med limedressing och wasabigrönsaker. Laxen marineras snabbt och enkelt och får sedan sällskap av wasabimarinerade grönsaker på tallriken. En laxrätt med gott om grönt som förgyller vilken buffé som helst och som också passar till förrätt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Så här gör du- texten är beräknad för 6 port.

  1. Riv det yttersta av skalet från en lime. Pressa 2 msk limesaft och blanda med olivoljan och skalet.
  2. Pensla 6 tallrikar eller ett stort fat rikligt med limedressing. Strö på lite salt och peppar. Skiva laxen i tunna skivor och fördela på tallrikarna eller lägg dem på fatet. Strö salt och peppar på laxen och pensla därefter på rikligt med dressing. Låt den marinera 10-20 minuter.
  3. Skala moroten och gurkan. Ansa och dela fänkålen i halvor. Hyvla ”nudlar” av grönsakerna.
  4. Blanda crème fraiche med wasabipasta. Vänd ned grönsakerna i wasabicrèmen.
  5. Lägg en snygg hög av grönsakerna mitt på laxtallrikarna eller fatet. Garnera med krasse.

För alla

Fri från ägg och gluten. Läs ingrediensförteckningen på wasabipastan.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt creme fraiche till mjölkproteinfritt, t.ex. Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre).

Ingredienser

Portioner: 6
  • 2 lime
  • 1 dl olivolja
  • ca 400 g rå lax (gärna finest)
  • flingsalt
  • svartpeppar
  • 1 morot
  • 1/2 gurka
  • 1 liten fänkål
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 tsk wasabipasta
  • 1 ask krasse
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1330 kJ / 318 kCal