Citronmarinerad lax med wasabicrème
En härligt syrlig citronmarinerad lax som avnjuts med en delikat wasabicrème. Marinaden gör du av citron och olja som penslas på serveringsfat och den skivade laxen. Toppa med hyvlad gurka och gräslök samt klickar av wasabi blandat med crème fraiche.
Ingredienser
4 portioner
rivet skal från 1 citron
2 msk citronsaft
1/2 dl rapsolja
salt och svartpeppar
300 g lax med skinn, fryst minst 72 timmar
1/2 gurka
1 kruka gräslök
1 dl crème fraiche (34 %)
1 msk wasabipasta
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på wasabipastan. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot Imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer