Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Citronmarinerad lax med wasabicrème

En härligt syrlig citronmarinerad lax som avnjuts med en delikat wasabicrème. Marinaden gör du av citron och olja som penslas på serveringsfat och den skivade laxen. Toppa med hyvlad gurka och gräslök samt klickar av wasabi blandat med crème fraiche.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina laxen i ca 2 timmar så att den går bra skiva.
  2. Riv det yttersta skalet från citronen, blanda det med citronsaft och oljan.
  3. Pensla citronmarinaden i botten på ett fat med vid botten, strö på salt och mal på peppar.
  4. Skär sneda tunna skivor av laxen när den är halvfryst. Skär bort det bruna fettet. Lägg skivorna på fatet utan att de ligger omlott. Krydda med salt och peppar på skivorna och pensla med resten av marinaden. Låt laxen stå i rumstemperatur i ca 15 minuter, ställ därefter in fatet i kylen.
  5. Skala och kärna ur gurkan, hyvla långa skivor längs med gurkan. Skär gräslöken fint. Vispa crème fraiche och blanda i wasabi, lägg crèmen i en engångsspritspåse.
  6. Vid servering, lägg gurkan på laxen, strö på gräslök och spritsa på wasabicrème.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på wasabipastan. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot Imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • rivet skal från 1 citron
  • 2 msk citronsaft
  • 1/2 dl rapsolja
  • salt och svartpeppar
  • 300 g lax med skinn, fryst minst 72 timmar
  • 1/2 gurka
  • 1 kruka gräslök
  • 1 dl crème fraiche (34 %)
  • 1 msk wasabipasta
Lägg till i inköpslistan