Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Medel

Lax med fårost, äpple och honungsvinägrett

Här är ett utsökt och snabblagat recept på lax med fårost, äpple och honungsvinägrett. Den rökta laxen tillsammans med en riven äppelsallad, fårost och honungsvinägrett skapar en bedårande smakkombination och en exemplarisk förrätt!

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda alla ingredienser till vinägretten.
  2. Precis före servering, grovriv äpplet och smaksätt med citronjuice, salt, svartpeppar och olivolja.
  3. Skär fisken i portionsbitar. Smula osten eller bryt i bitar och strö över. Skeda över det rivna äpplet och häll på vinägretten.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör mjölkproteinfri: använd tofu i stället för fårost.

Ingredienser

Portioner: 4
Vinägrett
  • 1 msk honung
  • 2 msk rapsolja
  • 1 msk vatten
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 2 tsk citronjuice
  • några timjankvistar (repade)
  • rivet skal av 1/2 citron
Citronäpple
  • 1 grönt syrligt äpple
  • 2 tsk färskpressad citronjuice
  • 1 krm salt
  • 2 krm grovmalen peppar
  • 1/2 msk olivolja
Lax
  • 300 g kallrökt lax i bit
  • 100 g fårost
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1395 kJ / 333 kCal
Läs mer om näringsvärden