Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kanelstekta äpplen med honungsyoghurt och sesamfrö

Syra och sötma. Värme och kyla. I det här efterrättsreceptet möts kontrasterna och resultatet blir en god dessert som går snabbt att göra och brukar uppskattas av såväl stora som små.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda yoghurt med honung.
  2. Skala och halvera äpplen. Stek äpplena i smör och socker några minuter. Tillsätt kanel och sesamfrön och stek i några minuter till.
  3. Servera de varma äpplena med den kalla yoghurten.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: Använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut matyoghurten mot Sour supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 dl yoghurt
  • 2 msk honung
  • 3 äpplen
  • 1 msk smör
  • 1 msk socker
  • 1 tsk kanel
  • 1 msk sesamfrö
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 611 kJ / 148 kCal