Äppelkaramell med färskost | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Äppelkaramell med färskost

En riktigt söt och krämig efterrätt med smak av äpple, karamell och färskost. Stek äpplena och strö över socker och kanel, lägg upp dem på kex och servera tillsammans med en röra av färskost och honung. Supergott!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Mixa kexen med smör i matberedare. Fördela på små assietter.
  2. Skär äpplena i klyftor. Stek dem i en het panna med smör tills de fått fin färg. Strö över socker och kanel. Låt sockret smälta med äpplena tills det fått en karamelliknande färg.
  3. Skeda de varma äpplena över kexen. Blanda färskost och honung väl. Servera till äppelkaramellen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 7 digestivekex
  • 2 msk smör
  • 4 äpplen
  • 1 dl socker
  • 1 msk malen kanel
  • 2 dl naturell färskost
  • 1/2 dl flytande honung
Lägg till i inköpslistan