Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Honungssenap med timjan

Mjuk, stark och kryddig på samma gång. Lyxigt att göra hemmagjord senap med sting av timjan. Kul att ta fram på julbordet eller en perfekt gåbortpresent!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg senapsfröna i en hög smal bunke eller i en mortel. Krossa senapsfröna med mixerstav eller i morteln tillsammans med ättikan.
  2. Plocka timjanbladen och blanda med senapen, socker, salt och honung, späd med vatten.
  3. Låt senapen stå ca 1 vecka i kylskåpet att mogna innan den ska ätas.

Ingredienser

  • 1 dl gula senapsfrön
  • 1 dl bruna senapsfrön
  • 2 msk ättiksprit (12 %)
  • 5 timjankvistar
  • 3 msk socker
  • 1 1/2 tsk salt
  • 2 msk honung
  • 1 dl vatten
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?