Hoppa till sidans innehåll
ÖVER 60 MIN | Medel

Honungssenap med timjan

Mjuk, stark och kryddig på samma gång. Lyxigt att göra hemmagjord senap med sting av timjan. Kul att ta fram på julbordet eller en perfekt gåbortpresent!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg senapsfröna i en hög smal bunke eller i en mortel. Krossa senapsfröna med mixerstav eller i morteln tillsammans med ättikan.
  2. Plocka timjanbladen och blanda med senapen, socker, salt och honung, späd med vatten.
  3. Låt senapen stå ca 1 vecka i kylskåpet att mogna innan den ska ätas.

Ingredienser

  • 1 dl gula senapsfrön
  • 1 dl bruna senapsfrön
  • 2 msk ättiksprit (12 %)
  • 5 timjankvistar
  • 3 msk socker
  • 1 1/2 tsk salt
  • 2 msk honung
  • 1 dl vatten
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer