Lax med broccoli, fänkål och gurkyoghurt

Betyg 4.7 av 5.10 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Lax med broccoli, fänkål och gurkyoghurt

Med lax, broccoli och svart eller rött ris som grund är den här rätten perfekt som en enkel vardagsmiddag – lika smakrik som den är hälsosam. Den syrliga fänkålssalladen och gurkyoghurten sätter sista touchen!

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2018

Lax med broccoli, fänkål och gurkyoghurt

Ingredienser

4 portioner
2 dl svart eller rött ris
1 fänkål (1 fänkål motsvarar ca 250 g)
2 tsk vinäger
1 krm salt

Broccoli

250 g broccoli
2 tsk finrivet citronskal
2 msk olivolja
1/2 tsk salt

Gurkyoghurt

1 liten gurka
2 dl matyoghurt
1/2 tsk chiliflakes eller chilipulver
2 krm salt

Lax

ca 500 g laxfilé utan skinn
1 tsk salt
2 tsk olivolja

Gör så här

00:10:00
00:03:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2532 KJ / 604 kCal
Fett33 g
Salt3.85 g
Kolhydrater39 g
Protein34 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept