Lax med bakad fänkål och kronärtskockskräm

Betyg 3.4 av 5.21 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Lax med bakad fänkål och kronärtskockskräm

När du steker lax så utvecklas en nötig smak. Den fungerar fint ihop med medelhavsgrönsaker. Rätten kräver lite hantverk för att trimma kronärtskockorna men de går självklart att byta ut mot konserverade. Använd ordentligt med citron och vitlök till krämen.

Lax med bakad fänkål och kronärtskockskräm

Ingredienser

4 portioner

Bakad fänkål

2 fänkålshuvuden
3 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
salt
peppar

Kronärtskockskräm

1 tsk färskpressad citronsaft till kokvattnet
1 krm salt till kokvattnet
skal och saft från 1/2 citron
6 kronärtskockor
2 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
salt
peppar

Lax

ca 500 g lax
salt
2 msk rapsolja

Till servering

surdegsbröd

Gör så här

00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2799 KJ / 669 kCal
Fett36 g
Salt2.67 g
Kolhydrater49 g
Protein35 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Toast med kronärtskocka och fetaost
    Betyg 4.6 av 5.27 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Kokta kronärtskockor med sojasmör
    Betyg 4.8 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Bouillabaisse
    Betyg 3.7 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad