Lax med bakad fänkål och kronärtskockskräm

Betyg 3.4 av 5.
21 personer har röstat
0
Lax med bakad fänkål och kronärtskockskräm

När du steker lax så utvecklas en nötig smak. Den fungerar fint ihop med medelhavsgrönsaker. Rätten kräver lite hantverk för att trimma kronärtskockorna men de går självklart att byta ut mot konserverade. Använd ordentligt med citron och vitlök till krämen.

Lax med bakad fänkål och kronärtskockskräm

Ingredienser

4 portioner

Bakad fänkål

2 fänkålshuvuden
3 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
salt
peppar

Kronärtskockskräm

1 tsk färskpressad citronsaft till kokvattnet
1 krm salt till kokvattnet
skal och saft från 1/2 citron
6 kronärtskockor
2 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
salt
peppar

Lax

ca 500 g lax
salt
2 msk rapsolja

Till servering

surdegsbröd

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
21 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2799 KJ / 669 kCal
Fett36 g
Salt2.67 g
Kolhydrater49 g
Protein35 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Toast med kronärtskocka och fetaost
Betyg 4.6 av 5.
25 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Bouillabaisse
Betyg 4 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Smördegssnittar
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 30 min att tillaga
Macka med halloumi, grön ärt- och cashewspread
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Lax- och räkburgare
Betyg 2.9 av 5.
123 personer har röstat
Under 45 min att tillaga