Lax med bakad fänkål och kronärtskockskräm

21
0
Lax med bakad fänkål och kronärtskockskräm

När du steker lax så utvecklas en nötig smak. Den fungerar fint ihop med medelhavsgrönsaker. Rätten kräver lite hantverk för att trimma kronärtskockorna men de går självklart att byta ut mot konserverade. Använd ordentligt med citron och vitlök till krämen.

Skriv ut
Lax med bakad fänkål och kronärtskockskräm

Ingredienser

4 portioner

Bakad fänkål

2
fänkålshuvuden
3
vitlöksklyftor
2 msk
olivolja
-
salt och peppar

Kronärtskockskräm

1 tsk
färskpressad citronsaft till kokvattnet
1 krm
salt till kokvattnet
skal och saft från 1/2
citron
6
kronärtskockor
2 msk
olivolja
1
vitlöksklyfta
-
salt och peppar

Lax

ca 500 g
lax
-
salt
2 msk
rapsolja

Till servering

surdegsbröd

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

21

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2799 KJ / 669 kCal
Fett 36 g
Salt 2.67 g
Kolhydrater 49 g
Protein 35 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept