Lax med bakad fänkål och kronärtskockskräm

Betyg 3.4 av 5.
21 personer har röstat
0
Lax med bakad fänkål och kronärtskockskräm

När du steker lax så utvecklas en nötig smak. Den fungerar fint ihop med medelhavsgrönsaker. Rätten kräver lite hantverk för att trimma kronärtskockorna men de går självklart att byta ut mot konserverade. Använd ordentligt med citron och vitlök till krämen.

Lax med bakad fänkål och kronärtskockskräm

Ingredienser

4 portioner

Bakad fänkål

2   fänkålshuvuden
3   vitlöksklyftor
2 msk  olivolja
salt och peppar

Kronärtskockskräm

1 tsk  färskpressad citronsaft till kokvattnet
1 krm  salt till kokvattnet
skal och saft från 1/2   citron
6   kronärtskockor
2 msk  olivolja
1   vitlöksklyfta
salt och peppar

Lax

ca 500 g  lax
salt
2 msk  rapsolja

Till servering

surdegsbröd

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
21 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2799 KJ / 669 kCal
Fett36 g
Salt2.67 g
Kolhydrater49 g
Protein35 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Toast med kronärtskocka och fetaost
Betyg 4.6 av 5.
24 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Kokta kronärtskockor med sojasmör
Betyg 4.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Smördegssnittar
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kokt kronärtskocka med citron- och dragonsmör
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Bouillabaisse 
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kronärtskocka med vitt vin, salvia och parmesan
Betyg 3.6 av 5.
7 personer har röstat
Under 60 min att tillaga