Lax med bakad fänkål och kronärtskockskräm

21
0
Lax med bakad fänkål och kronärtskockskräm

När du steker lax så utvecklas en nötig smak. Den fungerar fint ihop med medelhavsgrönsaker. Rätten kräver lite hantverk för att trimma kronärtskockorna men de går självklart att byta ut mot konserverade. Använd ordentligt med citron och vitlök till krämen.

Lax med bakad fänkål och kronärtskockskräm

Ingredienser

4 portioner

Bakad fänkål

2 fänkålshuvuden
3 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
salt och peppar

Kronärtskockskräm

1 tsk färskpressad citronsaft till kokvattnet
1 krm salt till kokvattnet
skal och saft från 1/2 citron
6 kronärtskockor
2 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
salt och peppar

Lax

ca 500 g lax
salt
2 msk rapsolja

Till servering

surdegsbröd

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

21

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2799 KJ / 669 kCal
Fett 36 g
Salt 267 g
Kolhydrater 49 g
Protein 35 g
Läs mer om näringsvärden