Kokta kronärtskockor med sojasmör

1
0
Kokta kronärtskockor med sojasmör

Kokta kronärtskockor är plockmat på riktigt och inbjuder till att sitta länge, prata och äta. Börja med att doppa de nedre köttiga delarna av bladen i det smakrika brynta sojasmöret och sedan ska den fina botten plockas fram. Stora fylliga kronärtskockor, gott om tid och trevligt skällskap rekommenderas.

Skriv ut
Kokta kronärtskockor med sojasmör

Ingredienser

4 portioner
3 l
vatten
2 msk
salt
1/2 dl
färskpressad citronsaft
4
kronärtskockor

Sojasmör

1/2
kruka gräslök
100 g
smör
1 msk
japansk soja

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt matfett.

Gör så här

Tips

Gör rent kniv, skärbräda och händer ordentligt, rå kronärtskocka är mycket besk och sätter sig lätt på andra råvaror.

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 961 KJ / 230 kCal
Fett 21 g
Salt 2.97 g
Kolhydrater 7 g
Protein 3 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept