Kokta kronärtskockor med sojasmör

Betyg 4.8 av 5.
4 personer har röstat
0
Kokta kronärtskockor med sojasmör

Kokta kronärtskockor är plockmat på riktigt och inbjuder till att sitta länge, prata och äta. Börja med att doppa de nedre köttiga delarna av bladen i det smakrika brynta sojasmöret och sedan ska den fina botten plockas fram. Stora fylliga kronärtskockor, gott om tid och trevligt skällskap rekommenderas.

Kokta kronärtskockor med sojasmör

Ingredienser

4 portioner
3 l  vatten
2 msk  salt
1/2 dl  färskpressad citronsaft
4   kronärtskockor

Sojasmör

1/2   kruka gräslök
100 g  smör
1 msk  japansk soja

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt matfett.

Gör så här

Tips

Gör rent kniv, skärbräda och händer ordentligt, rå kronärtskocka är mycket besk och sätter sig lätt på andra råvaror.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.8 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi961 KJ / 230 kCal
Fett21 g
Salt2.97 g
Kolhydrater7 g
Protein3 g

Testa liknande recept

Kokt kronärtskocka med citron- och dragonsmör
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Kronärtskocka
Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Kronärtskocka med vitt vin, salvia och parmesan
Betyg 3.6 av 5.
7 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Koka kronärtskockor
Betyg 4 av 5.
29 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Knäckebrödspizza med tomatpesto
Betyg 3.5 av 5.
22 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 45 min att tillaga