Kokta kronärtskockor med sojasmör

Kokta kronärtskockor är plockmat på riktigt och inbjuder till att sitta länge, prata och äta. Börja med att doppa de nedre köttiga delarna av bladen i det smakrika brynta sojasmöret och sedan ska den fina botten plockas fram. Stora fylliga kronärtskockor, gott om tid och trevligt skällskap rekommenderas.

Ingredienser
4 portioner
3 l vatten
2 msk salt
1/2 dl färskpressad citronsaft
4 kronärtskockor
Sojasmör
1/2 kruka gräslök
100 g smör
1 msk japansk soja
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt matfett.
Gör så här
Tips
Gör rent kniv, skärbräda och händer ordentligt, rå kronärtskocka är mycket besk och sätter sig lätt på andra råvaror.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi961 KJ / 230 kCal
Fett21 g
Salt2.97 g
Kolhydrater7 g
Protein3 g
Kommentarer