Lax i ugn med teriyakisås och sojabönor

29
0
Lax i ugn med teriyakisås och sojabönor

Lax i ugn är enkel middagsmat, här tillsammans med extra mycket grönsaker som helt enkelt får gå med i ugnen. Svårare än så behöver det inte vara att äta mer grönsaker. Teriyakisås, sesamfrön och lime ger laxen en asiatisk smakprofil som brukar uppskattas av hela familjen.

Skriv ut
Lax i ugn med teriyakisås och sojabönor

Ingredienser

4 portioner
4
port lax (à 125 g)
250 g
sojabönor
65 g
babyspenat
180 g
groddar
300 ml
teriyakisås
2 msk
sesamfrön (gärna svarta och vita)
1
lime
-
koriander

Till servering

4
port ris eller nudlar

För alla

Innehåller gluten.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: välj ris eller glas- eller risnudlar.

Näringsvärdet är beräknat utan ris/nudlar.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

29

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2103 KJ / 501 kCal
Fett 27 g
Salt 4.87 g
Kolhydrater 24 g
Protein 37 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept