Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Lax i ugn med teriyakisås och sojabönor

Lax i ugn är enkel middagsmat, här tillsammans med extra mycket grönsaker som helt enkelt får gå med i ugnen. Svårare än så behöver det inte vara att äta mer grönsaker. Teriyakisås, sesamfrön och lime ger laxen en asiatisk smakprofil som brukar uppskattas av hela familjen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina laxen (om fryst används).
  2. Sätt ugnen på 175°C.
  3. Lägg sojabönor, spenat och groddar i botten av en ugnsfast form. Lägg på laxen och häll på teriyakisåsen.
  4. Sätt formen mitt i ugnen ca 15-20 minuter eller tills laxens innertemperatur är 54°C.
  5. Rosta sesamfrön i torr, het stekpanna. Skär limen i klyftor.
  6. Toppa laxen med sesamfrön och ev. koriander.
  7. Till servering: Servera lax och grönsaker med limeklyftor, ris eller nudlar.

För alla

Innehåller gluten.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: välj ris eller glas- eller risnudlar.

Näringsvärdet är beräknat utan ris/nudlar.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port lax (à 125 g)
  • 250 g sojabönor
  • 65 g babyspenat
  • 180 g groddar
  • 300 ml teriyakisås
  • 2 msk sesamfrön (gärna svarta och vita)
  • 1 lime
  • koriander
Till servering
  • 4 port ris eller nudlar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2103 kJ / 501 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer