Lax i ugn med teriyakisås och sojabönor
Lax i ugn är enkel middagsmat, här tillsammans med extra mycket grönsaker som helt enkelt får gå med i ugnen. Svårare än så behöver det inte vara att äta mer grönsaker. Teriyakisås, sesamfrön och lime ger laxen en asiatisk smakprofil som brukar uppskattas av hela familjen.
Ingredienser
4 portioner
4 port lax (à 125 g)
250 g sojabönor
65 g babyspenat
180 g groddar
300 ml teriyakisås
2 msk sesamfrön (gärna svarta och vita)
1 lime
koriander
Till servering
4 port ris eller nudlar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat utan ris/nudlar.
Energi2103 KJ / 501 kCal
Fett27 g
Salt4.87 g
Kolhydrater24 g
Protein37 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Detta var oätligt. Kanske borde förstått när det inte är några kryddor i. Hade hälften av såsen och ändå smakade det bara socker. Allt åkte i soporna och det blev macka till middag.
Helena
2024-02-13Nej det här tyckte ingen i familjen om. Alldeles för mkt sås och då tog jag ändå mindre än receptet.
Cecilia
2022-02-08Smakar alldeles för sött av såsen
Victoria
2021-11-17