Grillade lammracks och aubergine med tomat- och getostyoghurt
Lammracks är mört och smakrikt kött. Det är läckert att grilla och gör succé på vårens olika tillställningar. Timjan och citron är klassiska tillbehör som lyfter smaken i marinaden. Som perfekta smaktillbehör serverar du en yoghurt med chèvre, tomater och grillad aubergine. Servera med nykokt färskpotatis och en krispig sallad. Njut!
Ingredienser
4 portioner
Marinad till pensling
1 vitlöksklyfta
1 msk finhackad färsk timjan
skal och saft av 1/2 citron (1/2 citron motsvarar 1 msk saft)
3 msk olivolja
Tomat- och getostyoghurt
250 g miniplommontomater
2 dl grekisk yoghurt
2 msk tomatpesto
170 g chèvre
salt
svartpeppar
ca 700 g lammracks
1 aubergine (à ca 300 g)
Till servering
komt färskpotatis
sallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer