Grillade lammracks och aubergine med tomat- och getostyoghurt

1
0
Grillade lammracks och aubergine med tomat- och getostyoghurt

Lammracks är mört och smakrikt kött. Det är läckert att grilla och gör succé på vårens olika tillställningar. Timjan och citron är klassiska tillbehör som lyfter smaken i marinaden. Som perfekta smaktillbehör serverar du en yoghurt med chèvre, tomater och grillad aubergine. Servera med nykokt färskpotatis och en krispig sallad. Njut!

Grillade lammracks och aubergine med tomat- och getostyoghurt

Ingredienser

4 portioner

Marinad till pensling

1 vitlöksklyfta
1 msk finhackad färsk timjan
skal och saft av 1/2 citron (1/2 citron motsvarar 1 msk saft)
3 msk olivolja

Tomat- och getostyoghurt

250 g miniplommontomater
2 dl grekisk yoghurt
2 msk tomatpesto
170 g chèvre
salt
svartpeppar
ca 700 g lammracks
1 aubergine (à ca 300 g)

Till servering

komt färskpotatis
sallad

För alla

Fri från gluten och ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer