Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Grillade lammracks och aubergine med tomat- och getostyoghurt

Lammracks är mört och smakrikt kött. Det är läckert att grilla och gör succé på vårens olika tillställningar. Timjan och citron är klassiska tillbehör som lyfter smaken i marinaden. Som perfekta smaktillbehör serverar du en yoghurt med chèvre, tomater och grillad aubergine. Servera med nykokt färskpotatis och en krispig sallad. Njut!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Marinad till pensling: Skala och riv vitlöksklyftan fint. Hacka timjan. Tvätta och riv det yttersta av skalet på citronen. Pressa 1 msk saft (för 4 port) från citronen.
  2. Blanda vitlök, timjan, citronskal, citronsaft och olivolja. 
  3. Tomat- och getostyoghurt: Dela tomaterna i halvor. Blanda tomaterna med yoghurt, tomatpesto och smula ner getosten. Smaksätt med salt och peppar. 
  4. Grilla köttsidan på lammracksen först på direkt värme tills det fått fin färg. Flytta sedan över köttet till indirekt värme.  
  5. Pensla med marinaden under grillningen. Lammet är klart när det är rosastekt och innertemperaturen är ca 60˚C.  
  6. Låt köttet vila ca 5 minuter innan det skärs upp mellan revbenen. 
  7. Skär auberginen i ca 1 cm tjocka skivor. Grilla skivorna så att de får fin färg. Krydda med salt och peppar. 
  8. Servera lammracks med grillade aubergineskivor, tomat och getostyoghurt, färskpotatis och sallad.

För alla

Fri från gluten och ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.

Ingredienser

Portioner: 4
Marinad till pensling
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk finhackad färsk timjan
  • skal och saft av 1/2 citron (1/2 citron motsvarar 1 msk saft)
  • 3 msk olivolja
Tomat- och getostyoghurt
  • 250 g miniplommontomater
  • 2 dl grekisk yoghurt
  • 2 msk tomatpesto
  • 170 g chèvre
  • salt
  • svartpeppar
  • ca 700 g lammracks
  • 1 aubergine (à ca 300 g)
Till servering
  • komt färskpotatis
  • sallad
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer