Grillade lammracks och aubergine med tomat- och getostyoghurt

Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
0
Grillade lammracks och aubergine med tomat- och getostyoghurt

Lammracks är mört och smakrikt kött. Det är läckert att grilla och gör succé på vårens olika tillställningar. Timjan och citron är klassiska tillbehör som lyfter smaken i marinaden. Som perfekta smaktillbehör serverar du en yoghurt med chèvre, tomater och grillad aubergine. Servera med nykokt färskpotatis och en krispig sallad. Njut!

Grillade lammracks och aubergine med tomat- och getostyoghurt

Ingredienser

4 portioner

Marinad till pensling

1   vitlöksklyfta
1 msk  finhackad färsk timjan
skal och saft av 1/2   citron (1/2 citron motsvarar 1 msk saft)
3 msk  olivolja

Tomat- och getostyoghurt

250 g  miniplommontomater
2 dl  grekisk yoghurt
2 msk  tomatpesto
170 g  chèvre
salt
svartpeppar
ca 700 g  lammracks
1   aubergine (à ca 300 g)

Till servering

komt färskpotatis
sallad

För alla

Fri från gluten och ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Grillade lammracks med rosmarin
Betyg 3.9 av 5.
40 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillade lammracks
Betyg 3.7 av 5.
15 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Lammracks på grillen
Betyg 2.8 av 5.
36 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grillade lammracks med grekiska smaker
Betyg 4.7 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grillade lammracks med vitvinsmarinad
Betyg 3.2 av 5.
18 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Över 60 min att tillaga