Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Lax i rispapper med avokado och mango

Modernt och spännande är bara förnamnet på detta recept. Lax i rispapper med avokado och mango tillagar du snabbt och relativt enkelt. Råvarorna som laxfilé, rättika, groddar, rispapper, mango och avokado gör denna rätt smakfull och god.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2000
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och kärna ur avokado och mango. Skala rättikan. Skär lax, avokado, mango, rättika och sallad i riktigt tunna strimlor.
  2. Fukta rispapperen så att de mjuknar. Dela upp ingredienserna och gör 4 rullar (för 4 port). Dela rullarna på mitten.
  3. Dipp: Hacka koriandern och blanda med soja och servera som dipp.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på de färdiga produkter som används. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 300 g laxfilé (måste ha varit fryst i 3-5 dygn)
  • 1 avokado
  • 1 mogen mango
  • 1/3 rättika (1/4 rättika motsvarar ca 150 g)
  • 4 romansalladsblad
  • 4 msk groddar
  • 4 rispapper
Dipp
  • 1 dl japansk soja
  • 4 kvistar koriander
Lägg till i inköpslistan