Lax i kokosmjölk med miso och sockerärtor

Söker du en enkel och god fiskrätt till vardags? Laga denna lax i kokosmjölk smaksatt med vitlök, chili och misopaste som får sällskap av krispiga sockerärtor och serveras med ris.

Ingredienser
4 portioner
4 port ris
500 g tinad fryst eller färsk lax
1/2 tsk salt
4 salladslökar
1 msk fryst eller färsk hackad vitlök
2 msk fryst eller färsk hackad röd peppar (chili)
2 msk olja
1 förp kokosmjölk (à 400 ml)
2 dl vatten
2 msk misopasta
2 msk japansk soja
250 g tinade frysta sockerärtor
2 msk fryst eller färsk koriander
1 msk färskpressad limejuice
Gör så här
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3521 KJ / 841 kCal
Fett51 g
Salt3 g
Kolhydrater59 g
Protein35 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Enkelt och snabbt att laga. Sonen på 5 år gillade det (dock utan lime och koriander, som jag lade till min tallrik). Oväntat smaklös med tanke på innehållet. Kanske gör såsom föreslaget i annan kommentar och lägger till lite grönsaksbuljong om jag provar igen.
Annelie
2025-03-24Gott och enkelt! Tog mer lax, typ 800g, stekte laxbitarna först utan att de blev genomstekta. Stekte sen en stor röd chili, löken, sockerärtor och lite limeblad och grönsaksbuljong istället för miso. Bara kokosmjölk, inget vatten. Blev kanon!
Patrik
2025-01-27Carolina, Jag använder Renee Voltaires snabbmiso pulver ( 2 påsar) i såsen. Funkar jättebra! De finns att beställa på nätet om du inte hittar dem i butik.
Helen
2024-10-27