Lax i kokosmjölk med miso och sockerärtor

Söker du en enkel och god fiskrätt till vardags? Laga denna lax i kokosmjölk smaksatt med vitlök, chili och misopaste som får sällskap av krispiga sockerärtor och serveras med ris.

Ingredienser
4 portioner
4 port ris
500 g tinad fryst eller färsk lax
1/2 tsk salt
4 salladslökar
1 msk fryst eller färsk hackad vitlök
2 msk fryst eller färsk hackad röd peppar (chili)
2 msk olja
1 förp kokosmjölk (à 400 ml)
2 dl vatten
2 msk misopasta
2 msk japansk soja
250 g tinade frysta sockerärtor
2 msk fryst eller färsk koriander
1 msk färskpressad limejuice
Gör så här
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3521 KJ / 841 kCal
Fett51 g
Salt3 g
Kolhydrater59 g
Protein35 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
8 stFavoritmaten just nu. Bäst med kokosmjölk av lite bättre märke, och mycket lime. Hälften så mycket sockerärtor räcker.
Mathias
Jättegott! Struntade i 2 dl vatten, men följde annars receptet
Christina
Enkelt och snabbt att laga. Sonen på 5 år gillade det (dock utan lime och koriander, som jag lade till min tallrik). Oväntat smaklös med tanke på innehållet. Kanske gör såsom föreslaget i annan kommentar och lägger till lite grönsaksbuljong om jag provar igen.
Annelie