Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Cream cheesebollar med "ostkrokskross"

Dessa cream cheesebollar tar lite tid att förbereda då de gärna ska kylas över natten, men de är dock lätta att laga till. Osten smaksätts med aprikoser och chili och innan servering dekoreras de genom att rullas i krossade ostbågar.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 25 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Låt färskosten blir rumsvarm, ca 30 minuter.
  2. Finhacka aprikoser och mandel. Blanda aprikoser, mandel, chiliflakes och salt med osten.
  3. Rulla till små bollar ungefär lika stora som en liten körsbärstomat. Lägg på ett fat och ställ in i kylen minst 1 timme, gärna över natten.
  4. Krossa ostbågarna till fina smulor. Rulla ostbollarna i ostbågesmulet och servera.

För alla

Fri från gluten och ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.

Ingredienser

Portioner: 25 st
  • 200 g färskost
  • 8 torkade aprikoser
  • 3 msk sötmandel
  • 1 krm chiliflakes
  • 1 1/2 dl ostbågar/cheez doodles
  • 1 krm salt
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?