Pepparkakscheesecake

Betyg 2.8 av 5.
70 personer har röstat
10
Pepparkakscheesecake

Underbar cheesecake med pepparkaksbotten och en fyllning av philadelphiaost, gräddfil och apelsiner. Denna ljuvliga pepparkakscheesecake behöver inte ätas under julen utan den passar lika bra som dessert under hela året.

Pepparkakscheesecake

Ingredienser

6 portioner
50 g smör eller margarin
20 pepparkakor

Fyllning

5 gelatinblad
200 g färskost
3 dl gräddfil
2 1/2 dl florsocker
rivet skal och saften av 1 apelsin (saften av 1 apelsin motsvarar ca 1 dl)
2 apelsiner (till garnering)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.8 av 5.
70 personer har röstat

Kommentarer

God men stelnade inte riktigt. Och hur får man loss bottnen? Den sitter stenhårt fast.

Eva

2017-01-15

Sjukt god! Blev en ny favorit på julbordet, den kommer göras igen!

Deborah

2014-12-26

Jag uteslöt apelsinerna och hade istället saffran i "cheesen". Underbart!

Åsa

2006-10-26

Testa liknande recept

Fryst cheesecake med apelsin och pepparkaka
Betyg 3.7 av 5.
226 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Cheesecake med pepparkaka och choklad
Betyg 4.3 av 5.
120 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Apelsincheesecake på chokladbotten
Betyg 3.2 av 5.
18 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Nutellacheescake med oreokex
Betyg 4.2 av 5.
18 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Apelsin- och pepparkakscheesecake
Betyg 3.5 av 5.
320 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
No bake cheesecake med apelsin, fikon och nötter
Betyg 4.4 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga