Underbar cheesecake med pepparkaksbotten och en fyllning av philadelphiaost, gräddfil och apelsiner. Denna ljuvliga pepparkakscheesecake behöver inte ätas under julen utan den passar lika bra som dessert under hela året.
Ingredienser
6 portioner
50
g
smör eller margarin
20
pepparkakor
Fyllning
5
gelatinblad
200
g
färskost
3
dl
gräddfil
2 1/2
dl
florsocker
rivet skal och saften av 1
apelsin (saften av 1 apelsin motsvarar ca 1 dl)
2
apelsiner (till garnering)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Historik (0)
Vad tyckte du om receptet?
69
10 st
Kommentarer
Eva
2017-01-15
God men stelnade inte riktigt. Och hur får man loss bottnen? Den sitter stenhårt fast.
Deborah
2014-12-26
Sjukt god! Blev en ny favorit på julbordet, den kommer göras igen!
Åsa
2006-10-26
Jag uteslöt apelsinerna och hade istället saffran i "cheesen". Underbart!
Kommentarer
Eva
2017-01-15God men stelnade inte riktigt. Och hur får man loss bottnen? Den sitter stenhårt fast.
Deborah
2014-12-26Sjukt god! Blev en ny favorit på julbordet, den kommer göras igen!
Åsa
2006-10-26Jag uteslöt apelsinerna och hade istället saffran i "cheesen". Underbart!