Pepparkakscheesecake

69
10
Pepparkakscheesecake

Underbar cheesecake med pepparkaksbotten och en fyllning av philadelphiaost, gräddfil och apelsiner. Denna ljuvliga pepparkakscheesecake behöver inte ätas under julen utan den passar lika bra som dessert under hela året.

Pepparkakscheesecake

Ingredienser

6 portioner
50 g smör eller margarin
20 pepparkakor

Fyllning

5 gelatinblad
200 g färskost
3 dl gräddfil
2 1/2 dl florsocker
rivet skal och saften av 1 apelsin (saften av 1 apelsin motsvarar ca 1 dl)
2 apelsiner (till garnering)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

69

Kommentarer

Eva

2017-01-15

God men stelnade inte riktigt. Och hur får man loss bottnen? Den sitter stenhårt fast.

Deborah

2014-12-26

Sjukt god! Blev en ny favorit på julbordet, den kommer göras igen!

Åsa

2006-10-26

Jag uteslöt apelsinerna och hade istället saffran i "cheesen". Underbart!