Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Pepparkakscheesecake

(167)
1-4 TIM | Medel
Kommentarer
Spara
Börja laga

Underbar cheesecake med pepparkaksbotten och en fyllning av philadelphiaost, gräddfil och apelsiner. Denna ljuvliga pepparkakscheesecake behöver inte ätas under julen utan den passar lika bra som dessert under hela året.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 50 g smör eller margarin
  • 20 pepparkakor
Fyllning
  • 5 gelatinblad
  • 200 g färskost
  • 3 dl gräddfil
  • 2 1/2 dl florsocker
  • rivet skal och saften av 1 apelsin (saften av 1 apelsin motsvarar ca 1 dl)
  • 2 apelsiner (till garnering)
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Smält matfettet. Krossa pepparkakorna i en mortel eller finfördela i matberedare till ett smul.
  2. Blanda smul och matfett. Tryck ut blandningen så att den täcker bottnen och kanterna i en rund form med löstagbar kant ca 20 cm i diameter (för 6 port). Ställ kallt.
  3. Fyllning: Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Blanda ost, gräddfil, socker, skal och saft till en jämn smet.
  4. Ta upp gelatinbladen och smält i kastrull på svag värme eller i mikron. Låt lösningen svalna något. Rör sedan ned den i en tunn stråle i ostsmeten. Låt den halvstelna.
  5. Häll smeten i formen. Låt stå i kyl ca 1 timme eller tills smeten stelnat helt.
  6. Garnera med skivor av apelsin.