Pepparkakscheesecake
Underbar cheesecake med pepparkaksbotten och en fyllning av philadelphiaost, gräddfil och apelsiner. Denna ljuvliga pepparkakscheesecake behöver inte ätas under julen utan den passar lika bra som dessert under hela året.
Ingredienser
6 portioner
50 g smör eller margarin
20 pepparkakor
Fyllning
5 gelatinblad
200 g färskost
3 dl gräddfil
2 1/2 dl florsocker
rivet skal och saften av 1 apelsin (saften av 1 apelsin motsvarar ca 1 dl)
2 apelsiner (till garnering)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
God men stelnade inte riktigt. Och hur får man loss bottnen? Den sitter stenhårt fast.
Eva
2017-01-15Sjukt god! Blev en ny favorit på julbordet, den kommer göras igen!
Deborah
2014-12-26Jag uteslöt apelsinerna och hade istället saffran i "cheesen". Underbart!
Åsa
2006-10-26