Lax Asian style med broccoli, lime och cashewnötter

186
33
Lax Asian style med broccoli, lime och cashewnötter

En smakrik och smaskig ugnstillagad lax på nytt och hett sätt. Chili, lime, koriander och sesamfrön, tillsammans med en glaze med smak av teriyakisås, vitlök och ingefära, ger en asiatisk prägel.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2012

Lax Asian style med broccoli, lime och cashewnötter

Ingredienser

4-6
1 kg
laxfilé i bit med skinn
2 msk
sesamfrön
2
broccoli (à 250 g)
2
lime
1
röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
1 dl
rostade cashewnötter
1 msk
olivolja
1 tsk
salt
2 krm
peppar

Glaze

2 dl
sweet chilisås
2 dl
teriyakisås
1
röd chilifrukt (urkärnad och finhackad)
1
pressad vitlöksklyfta
1 dl
hackad koriander (1 dl motsvarar ca 1 kruka)
1 1/2 msk
finhackad ingefära
finrivet skal av 1
lime
2 msk
färskpressad limejuice
1 tsk
torkade, smulade kaffir limeblad

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsberäkningen är inkl. glaze men exkl. ris.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

186

Kommentarer

Eva

3/5/2021

Vill jag laga många gånger. Såå god

Moa

2/9/2021

Det här var riktigt gott!!!!! Denna kommer lagas regelbundet!

Lena

1/24/2021

Så himla gott - rena rama restaurangmaten

Näringsvärde per portion

Energi 4005 KJ / 959 kCal
Fett 55 g
Salt 6 g
Kolhydrater 48 g
Protein 61 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept