En smakrik och smaskig ugnstillagad lax på nytt och hett sätt. Chili, lime, koriander och sesamfrön, tillsammans med en glaze med smak av teriyakisås, vitlök och ingefära, ger en asiatisk prägel.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2012
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Näringsberäkningen är inkl. glaze men exkl. ris.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Supergott!! Gjort det flera gånger!
Jessica
2023-08-04Superbra recept! Bytte teriyakisåsen till ostronsås (glutenintolerans), funkade jättebra.
Sofia
2023-04-29Riktigt gott! Fegade med limen i glazen. Gör inte det :) drog även på med mer ingefära och vitlök efter smakat av. Blev riktigt bra. Nästa gång drar jag ner något på teriyakisåsen. Lägger till rädisor, kanske sockerärtor nästa gång.
Jill
2023-04-28