Lax Asian style med broccoli, lime och cashewnötter
En smakrik och smaskig ugnstillagad lax på nytt och hett sätt. Chili, lime, koriander och sesamfrön, tillsammans med en glaze med smak av teriyakisås, vitlök och ingefära, ger en asiatisk prägel.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2012
Ingredienser
6 portioner
Glaze
1 röd peppar (chili)
1 vitlöksklyfta
1 kruka koriander
ca 4 cm färsk ingefära (1 1/2 msk finhackad)
1 lime (finrivet skal och 2 msk saft)
1 tsk torkade, smulade kaffir limeblad
2 dl sweet chilisås
2 dl teriyakisås
1 kg laxfilé i bit med skinn
salt
svartpeppar
2 msk sesamfrön
2 lime
1 röd peppar (chili)
2 broccoli (à 250 g)
1 msk olivolja
2 dl naturella, rostade cashewnötter
1/2 kruka koriander
Till servering
ris
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Näringsberäkningen är inkl. glaze men exkl. ris.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3703 KJ / 885 kCal
Fett39 g
Salt5 g
Kolhydrater81 g
Protein48 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Vilken fantastisk maträtt!
Mikael
2024-01-14Mitt absoluta favoritrecept och mitt go-to-recept när det vankas gäster. Detta är SÅ smakrikt och går typ inte att misslyckas med! Jag gör alltid lite extra glaze för den går åt :)
Karin
2024-01-07Supergott syrligt och sött. Favorit.
Malin
2023-11-07