Lax Asian style med broccoli, lime och cashewnötter
En smakrik och smaskig ugnstillagad lax på nytt och hett sätt. Chili, lime, koriander och sesamfrön, tillsammans med en glaze med smak av teriyakisås, vitlök och ingefära, ger en asiatisk prägel.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2012
Ingredienser
6 portioner
Glaze
1 röd peppar (chili)
1 vitlöksklyfta
1 kruka koriander
ca 4 cm färsk ingefära (1 1/2 msk finhackad)
1 lime (finrivet skal och 2 msk saft)
1 tsk torkade, smulade kaffir limeblad
2 dl sweet chilisås
2 dl teriyakisås
1 kg laxfilé i bit med skinn
salt
svartpeppar
2 msk sesamfrön
2 lime
1 röd peppar (chili)
2 broccoli (à 250 g)
1 msk olivolja
2 dl naturella, rostade cashewnötter
1/2 kruka koriander
Till servering
ris
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsberäkningen är inkl. glaze men exkl. ris.
Energi3703 KJ / 885 kCal
Fett39 g
Salt5 g
Kolhydrater81 g
Protein48 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Såsen/glazen blev verkligen supergod - pricken över i:et!
Jenny
2024-11-25Tycker det blir för sött. Inget som balanserar upp den smaken tyvärr
Daniel
2024-11-24Super gott, lagat flera ggr. Min man älskar denna rätt
Eva
2024-11-12