Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Lax med melonsalsa

En fräsch och tjusig rätt med många smakrika ingredienser. Du grillar den färska laxen och serverar till en underbar melonsalsa med kokosmjölk, vårlök och cashewnötter.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Pensla laxfiléerna med lite olja. Grilla laxfiléerna tills laxens innertemperatur är 56°C. Krydda med salt och peppar. 
  2. Skär melonen i stora bitar. Skär vårlöken i tunna strimlor. 
  3. Blanda melon och vårlök. Vänd ner kokosmjölk, limeskal, strimlad chili och cashewnötter. Smaka av med salt och svartpeppar. 
  4. Servera laxen med melonsalsa och basmatiris.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g färsk laxfilé i portionsbitar
  • olja
  • 1 kg melon
  • 3 vårlökar eller purjolök (3 vårlökar motsvarar en liten purjolök)
  • 5 msk kokosmjölk
  • skal av 1 lime
  • 1 liten röd chili
  • 1 dl cashewnötter
  • salt och svartpeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?