Lavendelskorpor
Lavendelskorpor ska du göra om du vill testa något nytt och minst sagt annorlunda. Skorporna är en härlig blandning av choklad, sötmandel, socker och givetvis sköna lavendelblommor.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 1998
Ingredienser
30 skorpor
2 dl sötmandel (2 dl motsvarar 120 g)
2 ägg
2 dl socker
1/2 dl torkade lavendelblommor (finns på burk på Apoteket)
1 tsk salt
ca 4 - 4 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
100 g mörk blockchoklad
1 äggvita till pensling
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Minskade lite på sockret och uteslöt penslingen, följde annars receptet. Blev krispiga och fina med god smak, väldigt uppskattade! Hade egen torkad lavendel 😊
Birgitta
2020-07-02Jag lade till 100g smör och mer mjöl ca. 1/2 dl.
Helena
2017-07-26Hej Jenny! I detta recept behövs det inte något matfett. Hälsningar, Veronica
Redaktionen
2015-07-14