Lavendelskorpor

Betyg 4 av 5.
11 personer har röstat
7
Lavendelskorpor

Lavendelskorpor ska du göra om du vill testa något nytt och minst sagt annorlunda. Skorporna är en härlig blandning av choklad, sötmandel, socker och givetvis sköna lavendelblommor.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 1998

Lavendelskorpor

Ingredienser

30 skorpor
2 dl  sötmandel (2 dl motsvarar 120 g)
2   ägg
2 dl  socker
1/2 dl  torkade lavendelblommor (finns på burk på Apoteket)
1 tsk  salt
ca 4 - 4 1/2 dl  vetemjöl
1 tsk  bakpulver
100 g  mörk blockchoklad
1   äggvita till pensling

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
11 personer har röstat

Kommentarer

Minskade lite på sockret och uteslöt penslingen, följde annars receptet. Blev krispiga och fina med god smak, väldigt uppskattade! Hade egen torkad lavendel 😊

Birgitta

2020-07-02

Jag lade till 100g smör och mer mjöl ca. 1/2 dl.

Helena

2017-07-26

Hej Jenny! I detta recept behövs det inte något matfett. Hälsningar, Veronica

Redaktionen

2015-07-14

Testa liknande recept

Kanelpudrad mandelchoklad
Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Choklad- och pistagerutor
Betyg 2.8 av 5.
32 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Italienska mandelskorpor med choklad
Betyg 3.7 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Helgtårta
Betyg 2.9 av 5.
11 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Apelsinchokladmousse med nötter
Betyg 3.1 av 5.
33 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Chokladdoppade lakritsmandlar
Betyg 3.2 av 5.
38 personer har röstat
Under 45 min att tillaga