Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Lavendelskorpor

Lavendelskorpor ska du göra om du vill testa något nytt och minst sagt annorlunda. Skorporna är en härlig blandning av choklad, sötmandel, socker och givetvis sköna lavendelblommor.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 1998
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 30 skorpor portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Mal en tredjedel av mandeln fint och hacka resten mycket grovt.
  3. Blanda mandel, ägg, socker, lavendel och salt.
  4. Tillsätt 3 dl av mjölet (för 30 skorpor) och bakpulvret. Blanda väl.
  5. Grovhacka chokladen och tillsätt den. Blanda i resten av mjölet lite i taget. Degen ska bli ganska fast. Forma till två rullar (för 30 skorpor) som plattas till.
  6. Pensla med äggvita och grädda 15-20 minuter. Ta ut och låt svalna lite.
  7. Sänk ugnsvärmen till 100°C.
  8. Skär längderna i skorpsnittar och torka i ugnen i 30-40 minuter, eller tills de känns torra.

Ingredienser

Portioner: 30 skorpor
  • 2 dl sötmandel (2 dl motsvarar 120 g)
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 1/2 dl torkade lavendelblommor (finns på burk på Apoteket)
  • 1 tsk salt
  • ca 4 1/2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 100 g mörk blockchoklad
  • 1 äggvita till pensling
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?