Lavendelskorpor med citron och mandel

Lavendel är inte bara en vacker växt med blålila blommor. Den går även att smaksätta choklad och bakverk med. Torkade lavendelblommor ger karaktär åt dessa knapriga mandelskorpor med citron. Doppa i choklad och strö över mer lavendel om så önskas.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2016

Gör så här
00:20:00
01:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi310 KJ / 74 kCal
Fett3 g
Salt0.13 g
Kolhydrater10 g
Protein1 g
Kommentarer
6 stJag har bakat de utan lavendel….de ser goda och fina!
Blanca
Jag tycker det är värdelöst att ni har ett recept med ingredienser man inte inte hittar trots att man handlar i en av Sveriges största ICA Maxi butiker. (Jönköping)
Ingela
Hittade Lavendel på Lifebutiken vilken skiljde sig avsevärt i pris från övrigt utbud av lavendel. Life var nästan 50 kr billigare för likadana paket. Ska gå all in på lavendel i en meny med lavendel i alla rätter. ICA är verkligen en inspirerande plats att botanisera nya idéer på!
Anna-lena
Hej. Vart kan man köpa torkade lavendelblommor? Vi hittade dom inte på våran Ica.
Dan
Hej Dan! Prova på någon hälsokostbutik om du inte hittar dem hos din ICA handlare. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Hej Kajsa! Du har helt rätt, vi fick nog hjärnsläpp... Men nu åtgärdar vi det och 100 grader räcker bra som temperatur för att torka skorporna. Hälsningar Michelle
Ica-köket
Det är fel temperatur/tid på torkningen av skorporna! Jag hade fina skorpor som jag la för torkning och de blev helt brända. När jag jämför med liknande recept står det 100 grader i 30-40 minuter och det är en väldig skillnad! Så tyvärr, de blev förstörda.
Kajsa