Italienska mandelskorpor

Betyg 3.2 av 5.
44 personer har röstat
12
Italienska mandelskorpor

Cantuccini, biscotti eller mandelskorpor – kärt barn har många namn! Knapriga skorpor med tydlig smak av mandel och en hint av citron. Doppa dem i kaffe, smula över eller servera på klassiskt italienskt vis med vin santo.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2012

Italienska mandelskorpor

Ingredienser

30 st
2 dl  sötmandel (à ca 62 g)
4 dl  vetemjöl (4 dl motsvarar ca 240 g)
1 tsk  bakpulver
2 dl  ljust muscovadosocker
1 tsk  vaniljsocker
finrivet skal av 1   citron
2   ägg
1/2 krm  bittermandelarom

För alla

Innehåller gluten och ägg. Fri från laktos och mjölkprotein.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.2 av 5.
44 personer har röstat

Kommentarer

Degen blev alldeles för torr för att knådas ut. Nästa gång ska jag nog testa att ha olja i enl. tidigare kommentarer.

Karen

2023-07-02

Jag gjorde som en annan tipsade och la till 1/2dl olja på tok för torr och går ej hantera annars och ja jag knådade för hand

Rosalie

2023-05-01

Inget matfett?

Helén

2023-02-26

Hej Helén! Om du knådar ihop degen med händerna så ska skorporna bli bra utan olja. Hoppas det smakar. Hälsningar Lisa

Redaktionen

2023-04-05

Testa liknande recept

Mandelkakor med amaretto
Betyg 4.1 av 5.
24 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Risgrynspudding med björnbär och lime
Betyg 2.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Bondkakor i cellofan
Betyg 3.4 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Nordafrikanska mandelkakor
Betyg 3.8 av 5.
19 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Cissis snabba julkaka
Betyg 2.9 av 5.
65 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Bondkakor med smak av anis
Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 60 min att tillaga