Italienska mandelskorpor

35
8
Italienska mandelskorpor

Cantuccini, biscotti eller mandelskorpor – kärt barn har många namn! Knapriga skorpor med tydlig smak av mandel och en hint av citron. Doppa dem i kaffe, smula över eller servera på klassiskt italienskt vis med vin santo.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2012

Italienska mandelskorpor

Ingredienser

30 st
2 dl sötmandel (à ca 62 g)
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 dl ljust muscovadosocker
1 tsk vaniljsocker
finrivet skal av 1 citron
2 ägg
1/2 krm bittermandelarom

För alla

Innehåller gluten och ägg. Fri från laktos och mjölkprotein.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

35

Kommentarer

Pia

2021-04-15

Har nu använt mig av receptet för andra gången, behövs ingen vätska eller olja. Så himlans bra recept och beroendeframkallande goda

Felicia

2020-10-01

Som tidigare person skrivit: degen blir alldeles för torr och behöver mer vätska, adderade ca 1/2dl olivolja tills jag hade en perfekt konsistens på degen. Supergoda!

Redaktionen ICAse

2020-11-03

Hej Felicia! Ursäkta sent svar. Våra kockar har sett över receptet och de hälsar att det går att få ihop degen (utan olja) när man knådar ihop den med händerna. Vi har också ändrat det i texten nu. Men kul att höra att du gillade skorporna! Hälsningar Elina

Johanna

2020-07-28

Väldigt bra recept, det ska inte vara något smör i biscotti.

Testa liknande recept