Italienska mandelskorpor
Cantuccini eller mandelskorpor – kärt barn har många namn! Knapriga skorpor med tydlig smak av mandel och en hint av citron. Doppa dem i kaffe, smula över eller servera på klassiskt italienskt vis med vin santo.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2012
Ingredienser
30 st
2 dl sötmandel (à ca 62 g)
4 dl vetemjöl (4 dl motsvarar ca 240 g)
1 tsk bakpulver
2 dl ljust muscovadosocker
1 tsk vaniljsocker
finrivet skal av 1 citron
2 ägg
1/2 krm bittermandelarom
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Degen blev alldeles för torr för att knådas ut. Nästa gång ska jag nog testa att ha olja i enl. tidigare kommentarer.
Karen
2023-07-02Jag gjorde som en annan tipsade och la till 1/2dl olja på tok för torr och går ej hantera annars och ja jag knådade för hand
Rosalie
2023-05-01Inget matfett?
Helén
2023-02-26Hej Helén! Om du knådar ihop degen med händerna så ska skorporna bli bra utan olja. Hoppas det smakar. Hälsningar Lisa
Redaktionen
2023-04-05