Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Italienska mandelskorpor

Cantuccini, biscotti eller mandelskorpor – kärt barn har många namn! Knapriga skorpor med tydlig smak av mandel och en hint av citron. Doppa dem i kaffe, smula över eller servera på klassiskt italienskt vis med vin santo.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 30 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Rosta mandeln i en torr och het stekpanna. Låt svalna och hacka grovt.
  3. Blanda hackad mandel, mjöl, bakpulver, socker, vaniljsocker och citronskal i en bunke. Tillsätt ägg och bittermandelarom. Blanda snabbt ihop till en deg.
  4. Forma degen på lätt mjölat underlag till två längder, ca 4 cm breda. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt.
  5. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Längderna är klara när de är torra i mitten.
  6. Sänk ugnsvärmen till 125°C.
  7. Skär längderna i ca 1 1/2 cm tjocka skivor lite på snedden. Lägg bitarna med snittytan upp på plåten. Ställ in i ugnen igen och låt torka ca 20 minuter.
  8. Låt svalna på gallret.

För alla

Innehåller gluten och ägg. Fri från laktos och mjölkprotein.

Ingredienser

Portioner: 30 st
  • 2 dl sötmandel (à ca 62 g)
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 dl ljust muscovadosocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • finrivet skal av 1 citron
  • 2 ägg
  • 1/2 krm bittermandelarom
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?