Saffransskorpor med tranbär och vit choklad

Betyg 4.6 av 5.
99 personer har röstat
17
Saffransskorpor med tranbär och vit choklad

Ge bort de oemotståndliga saffransskorporna med torkade tranbär, mandel och vit choklad genast, annars äter man garanterat upp dem själv. Läckert som glöggfika eller som dopp i kaffet.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2013

Saffransskorpor med tranbär och vit choklad

Ingredienser

Ger ca 50 skorpor
100 g  smör
1/2 g  saffran
1/2 tsk  salt
100 g  sötmandel
100 g  vit choklad
6 dl  vetemjöl
1 tsk  bakpulver
1 dl  torkade tranbär
3   ägg
2 1/2 dl  socker

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och choklad.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.6 av 5.
99 personer har röstat

Kommentarer

Bakar detta varje jul, supergoda!

Jessica

2022-12-23

Jättegoda 👌 Bakar dem varje jul!

Sara

2022-12-22

De är så underbart goda, byter ut mandeln mot pumpakärnor istället pga allergi

Åsa

2022-12-11

Testa liknande recept

Cissis snabba julkaka
Betyg 2.9 av 5.
65 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Lalehs persiska ris
Betyg 3.1 av 5.
47 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Skurna saffranskakor
Betyg 4.3 av 5.
41 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Saffranssnittar
Betyg 4.4 av 5.
83 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Saffransdrömmar med citron
Betyg 3.9 av 5.
57 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Saffransflarn
Betyg 4.3 av 5.
48 personer har röstat
Under 30 min att tillaga