Saffransskorpor med tranbär och vit choklad

Betyg 4.7 av 5.
114 personer har röstat
21
Saffransskorpor med tranbär och vit choklad

Ge bort de oemotståndliga saffransskorporna med torkade tranbär, mandel och vit choklad genast, annars äter man garanterat upp dem själv. Läckert som glöggfika eller som dopp i kaffet.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2013

Saffransskorpor med tranbär och vit choklad

Ingredienser

ca 50 skorpor
100 g smör
1/2 g saffran
1/2 tsk salt
100 g sötmandel
100 g vit choklad
6 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl torkade tranbär
3 ägg
2 1/2 dl socker

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.7 av 5.
114 personer har röstat

Kommentarer

Mycket goda och enkla att göra.

Lotta

2024-11-27

Bla Bla

Anna

2023-12-16

Supergoda och enkla. Degen är lös, men ta ordentligt med mjöl när man rullar ut dem! Brukar utesluta tranbär och mandel. Istället har jag gjort med vit+mörk choklad, och idag testade jag turkisk peppar med vit choklad, suveränt gott!

Sara

2023-12-01

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat per skorpa.
Energi370 KJ / 88 kCal
Fett4 g
Salt0.2 g
Kolhydrater12 g
Protein2 g

Testa liknande recept

Mandelformar med sylt och grädde
Betyg 3.1 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Biscotti med mandel och olivolja
Betyg 4.3 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Söta skorpor med nötter och koriander
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Bondkakor i cellofan
Betyg 3.4 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Cissis snabba julkaka
Betyg 2.9 av 5.
65 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Nordafrikanska mandelkakor
Betyg 3.9 av 5.
20 personer har röstat
Under 45 min att tillaga