Saffransskorpor med tranbär och vit choklad
Ge bort de oemotståndliga saffransskorporna med torkade tranbär, mandel och vit choklad genast, annars äter man garanterat upp dem själv. Läckert som glöggfika eller som dopp i kaffet.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2013
Ingredienser
ca 50 skorpor
100 g smör
1/2 g saffran
1/2 tsk salt
100 g sötmandel
100 g vit choklad
6 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl torkade tranbär
3 ägg
2 1/2 dl socker
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat per skorpa.
Energi370 KJ / 88 kCal
Fett4 g
Salt0.2 g
Kolhydrater12 g
Protein2 g
Kommentarer
Mycket goda och enkla att göra.
Lotta
2024-11-27Bla Bla
Anna
2023-12-16Supergoda och enkla. Degen är lös, men ta ordentligt med mjöl när man rullar ut dem! Brukar utesluta tranbär och mandel. Istället har jag gjort med vit+mörk choklad, och idag testade jag turkisk peppar med vit choklad, suveränt gott!
Sara
2023-12-01