Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Saffransskorpor med tranbär och vit choklad

Ge bort de oemotståndliga saffransskorporna med torkade tranbär, mandel och vit choklad genast, annars äter man garanterat upp dem själv. Läckert som glöggfika eller som dopp i kaffet.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2013
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för Ger ca 50 skorpor portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Smält smöret i en kastrull och låt svalna.
  3. Stöt saffran och salt i en mortel. Rör ner det i smöret.
  4. Hacka mandel och choklad grovt. Blanda med mjöl, bakpulver och tranbär i en bunke. 
  5. Vispa ägg och socker pösigt i en annan bunke.
  6. Tillsätt saffranssmöret och äggvispet i mjölblandningen. Blanda till en ganska lös deg.
  7. Dela degen i tre delar på mjölat bakbord. Forma till rullar.
  8. Lägg rullarna på en bakpappersklädd plåt.
  9. Ställ in i mitten av ugnen i 20 minuter. Passa så att de inte bränns.
  10. Ta ut plåten. Sänk värmen till 75°C.
  11. Skär längderna på snedden medan de fortfarande är varma till 1 cm breda skorpor. 
  12. Lägg skorporna, med snittytan uppåt, på plåten. 
  13. Ställ tillbaka skorporna i ugnen och låt dem torka ca 1 timme.
  14. Förvara skorporna i lufttät burk.

Ingredienser

Portioner: Ger ca 50 skorpor
  • 100 g smör
  • 1/2 g saffran
  • 1/2 tsk salt
  • 100 g sötmandel
  • 100 g vit choklad
  • 6 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl torkade tranbär
  • 3 ägg
  • 2 1/2 dl socker
Lägg till i inköpslistan