UNDER 15 MIN | Enkel

Crema di Mascarpone “Soyer au Champagne”

En dessert med inspiration hämtad från en cocktail som härstammar från 1880-talet. Detta är en dessertdrink/after dinner cocktail som på ett ljuvligt sätt kombinerar champagne och glass.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Välj ett vackert serveringsglas. Häll i en skvätt fläderblomssaft, fyll på med champagne och avsluta med en kula glass.
  2. Glassen och champagnen skapar tillsammans en bubblig sensation! Servera direkt.

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri glass.
Gör mjölkproteinfri: byt glass mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ.
Gör äggfri: välj äggfri glass.

Recept och bild från Carte D´Or.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 msk fläderblomssaft
  • champagne efter tycke och smak (alt sockerdricka)
  • vanilj- och jordgubbsglass (gärna Carte d´Or Crema de Mascarpone)

Näringsvärde
Per portion

Energi 757 kJ / 181 kCal