Champagnegranité | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Champagnegranité

Överraska dina gäster med en frisk och charmant dessert. Champagnegranité smakar utsökt av mousserande vin, citron och söta jordgubbar. Mycket effektfullt att servera i glas på fot.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp 1 flaska champagne eller mousserande vin med socker och vatten i en kastrull. Ta från värmen och låt svalna.
  2. Tillsätt rivet skal av citron samt färskpressad citronjuice. Häll i en form. Frys i minst 8 timmar.
  3. Skopa upp med hjälp av en sked eller en gaffel, gärna i glas på fot. Servera genast med färska jordgubbar.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 1 flaska champagne eller mousserande vin (à 750 ml)
  • 3 dl socker
  • 3 dl vatten
  • rivet skal av 6 citroner
  • 4 dl färskpressad citronjuice
  • färska jordgubbar till servering
Lägg till i inköpslistan