Lättrimmad torsk med blåmusslor och champagnesås

Betyg 4.7 av 5.6 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Lättrimmad torsk med blåmusslor och champagnesås

Ugnsbakad, rimmad torsk som serveras tillsammans med blåmusslor, smörstekt spenat och en len champagnesås är en festrätt av rang som passar utmärkt på nyårsfirandet eller middagsbjudningen.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2021

Lättrimmad torsk med blåmusslor och champagnesås

Ingredienser

6 portioner

Champagnesås

3 schalottenlökar
50 g smör
2 kvistar timjan
1 lagerblad
3 dl champagne eller torrt vitt vin
4 dl vispgrädde
2 msk färskpressad citronjuice
salt
1/2 dl finskuren gräslök

Torsk

900 g torskrygg
1 tsk salt

Musslor

1 kg blåmusslor
2 schalottenlökar
1 msk neutral olja
2 dl vitt vin
1 krm salt

Spenat

200 g färsk bladspenat
1 msk smör

Gör så här

00:30:00
00:20:00
00:04:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Hur långt kan man förbereda?

    Lena

    Hej Lena! Såsen(utan gräslök) och musslorna går bra att förbereda tom dagen innan. Hälsningar Niclas

    ICA-köket

  • När ska gräslöken i såsen?

    Kajsa

    Hej Kajsa! Tillsätt gräslöken i sista steget strax innan servering, så den behåller sin vackra färg. Lycka till. Hälsningar Ulrika

    ICA-köket

Testa liknande recept

  • Vinkokta fänkålsmusslor
    Betyg 3.7 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Vitlöksgratinerade musslor
    Betyg 4.3 av 5.25 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad