Lättgravad rosmarinlax

Betyg 2.8 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Lättgravad rosmarinlax

Denna gravade lax lättgravas först och steks sedan hastigt så att den får färg. Det kan man göra i god tid eftersom laxen ska serveras kall. Laxen blir mycket saftig när man gör så här.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2002

Lättgravad rosmarinlax

Ingredienser

10 portioner
1 bit skinn- och benfri laxfilé à ca 1 kg
4 msk salt
4 msk socker
2 tsk grovkrossad svartpeppar
1 msk hackad, färsk rosmarin
1 msk olja

Gör så här

06:00:00
00:01:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Supergod. Mycket lättlagad uppskattad rätt som kan lagas dagen före fest. Glöm bara inte att inhandla laxen så att den hinner frysas i 3 dygn.

    Ghita

Testa liknande recept

  • Snapsgravad lax
    Betyg 3.3 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Snabbgravad lax, grundrecept
    Betyg 3.5 av 5.70 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Grillad gravad lax
    Betyg 3.2 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Lättrökt chiligravad lax
    Betyg 4.6 av 5.44 personer har röstat
    Receptet har 10 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kummingravad lax
    Betyg 4 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad