Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Lättfrusen äppelyoghurt

Voilà, en snabblagad dessert som du enkelt förbereder några timmar innan middagen. Blanda ihop grovrivna äpplen, finrivet citronskal och flytande honung med matyoghurt. Lägg i en form i frysen i två timmar och du har en efterrätt gjord på fina ingredienser. Himmelskt!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och riv äpplena grovt.
  2. Tvätta och finriv skalet av citronen.
  3. Blanda äpple och citronskal med yoghurten och 2/3 av honungen.
  4. Frys i två timmar i en vid form.
  5. Ringla över resten av honungen och servera.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matyoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).  

 

 

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 äpplen
  • 1 citron
  • 3 dl matyoghurt (10 %)
  • 3 msk flytande honung
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 682 kJ / 163 kCal